tomass77 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Są dni i są noce Są dawne przeźrocza Są Są winy skalane Są serca złamane Są Są okna otwarte Są ciała półmartwe Są Są jedni lubieżni Są wokół okrężni Są Są w polu bezmyślni Są wpatrzeni w wiśnię Są Są milczący hardo Są wręcz z halabardą Są Są płaczący cicho Są grzmiący w pal licho Są Są ci co przyznają Są ci co udają Są Są jedni w przyrodzie Są drudzy w niezgodzie Są Są rzeki co płyną Są inne co zginą Są
PuszKin Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Tylko to: Są rzeki co płyną Są inne co zginą czas, historia, przemijanie... ale co z tego wynika? że wszystko kiedyś minie?
tetu Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 są oczy co kłamią są ludzie co ranią są są światy przyległe są loty podniebne są są wiersze co wiszą są słowa co ciszą są są schody do nieba są pieśni jak trzeba są Pozdrawiam. 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 trochę może nie po drodze ale skojarzyło mi się to z piosenką thong that thong to thong thong thong :D
WarszawiAnka Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) @tetu : Prosty, ale treściwy. Czyta się szybko, ale refleksyjnie. Mała uwaga: tylko w jednym przypadku słówko "są" tworzy całość z poprzednim wersem. Może by tak przerzucić tę zwrotkę na koniec? są oczy co kłamią są ludzie co ranią są są światy przyległe są loty podniebne są są schody do nieba są pieśni jak trzeba są są wiersze co wiszą są słowa co ciszą są Pozdrawiam @tomass77 : Zaczęłam lekturę od @tetu i wydaje mi się, że można by Twój wiersz skondensować. Byłby o wiele bardziej wyrazisty. Pozdrawiam Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez WarszawiAnka spacje (wyświetl historię edycji)
tomass77 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie za bardzo rozumiem, to Twoje wersy czy przytaczasz kogoś albo siebie i sugerujesz plagiat .. jeśli to ostatnie to wierz mi albo nie ale nie znałem tego. pozd T Witam, to bardzo proste. Wręcz prozaiczne. Nie czujesz .. ja piszę, nie interpretuję pozd T
Rekomendowane odpowiedzi