Czarek Płatak Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 (edytowane) Hikikomori Jestem ja i ty jesteś, zawsze przy mnie i we mnie, w drżeń przek(ł)uwasz mi serce tęsknienie. Co noc szumisz mi we krwi, co dnia krzyczysz przez oczy, jak nie daje się prześnić ptak głodny. Patrzysz z sufitu, z nieba — z mórz wszystkich do góry dnem jakaś mnie dal w to — nie ma, nie ma mnie. Czarna litera, biała gwiazda łzą gorzką strząsnąć się niedająca alias Samotność. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 5
fregamo Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 @Czarek Płatak samotność ma wiele alias. Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ilu ludzi, których jest udziałem. Pozdrawiam również
Marek.zak1 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 (edytowane) Zgadza się. Jednym z moich pierwszych, tu wrzuconych tekstów była "Nocna bestia", bo ona raczej po zmroku buszuje. Tekst Czarku, jak zawsze, wyrafinowany stylowo z celnym przekazem. You are the best:). Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. My tutaj Marku same debeściaki. A ta nocna bestia potrafi dopiec i dać siebie we znaki. Cóż, trzeba sobie jakoś radzić. Pozdrawiam i dziękuję 1
Nata_Kruk Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Dla upewnienia sprawdziłam tytuł, dobrze w głowie brzęczało. Samotność z wiersza, jest straszna, wystarczyła Ci krótka, dobitna treść. Dwie środkowe szczególne dla mnie. Pozdrawiam.
Czarek Płatak Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślałem o tym, że można, owszem oblekać ją w pajęczynę uczuć i skojarzeń. Nie lubię jej jednak tak bardzo, by się nad tym rozwlekać. Cieszę się, że udało mi się soki. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi