Ten utwór został doceniony przez użytkowników. kinsv Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (Jestem świadoma wielu niedociągnięć technicznych) Czasami zapominam, jak się oddycha I czuję, jak boleśnie pulsuje mi umysł, Czasami mówię, ale mnie nie słychać, Choć myślę, że słuchają mnie tłumy. Czasami samotność mnie łapie za krtań, A czasem trzymam się z nią za ręce, Czasami nie kończę rozpoczętych zdań, Chociaż powiedzieć chcę o wiele więcej. Czasami nie mogę się poddać kontroli, A moja sztuka przeważnie kuleje... Jak ma nie kuleć, gdy mnie tak boli, Gdy nie wiem, co się właściwie dzieje? Bo piszę zwykle z granicy istnienia, Z krawędzi przepaści nad moim szaleństwem, Gdzie nie docierają niczyje spojrzenia, A myśli stamtąd bywają przekleństwem. 12
Ilona Rutkowska Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 @kinsv Nic nie powiem o niedociągnięciach, poczekam aż powie ktoś, kto wie o czym mówi. Powiem, że jak dla mnie, wiersz może przytrzymać... za gardło. I że podoba mi się tytuł... pozdrawiam:)
M.A.R.G.O.T Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @kinsv śliczny. Pozdrawiam.
[email protected] Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @kinsv Cudownie, czyta się jak baśń. Pozdrawiam, czy w 11 wersie zamiast "ma" nie powinno być "mam"?
kinsv Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @[email protected] jest dokładnie tak, jak powinno, bo chodzi o sztukę a nie o podmiot. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
[email protected] Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @kinsv "Mnie" aż cztery razy, faktycznie dużo tej sztuki? Pozdrawiam.
kinsv Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @[email protected] "a moja sztuka przeważnie kuleje... Jak ma nie kuleć?" Rozumie Pan? 1
[email protected] Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @kinsv mniex4 =mi - nią - moja - ma - moim - niczyje - czy kuleje, chyba nie, ale chodzi o lasce. Wszystkiego dobrego. Jutro będzie nowy dzień. 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Przeczytałam z przyjemnością. Pozdrawiam.
Gość Franek K Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Ostatnia strofka, jak dla mnie, cymesowa. Stąd sie właśnie powinny brać wiersze.... Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
ekversisto Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 @kinsv No chciałbym mieć takie niedociągnięcia. Wiersz świetny :)
gałąź Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2020 @kinsv chciałabym tak pisać; czuję jak ten wiersz pulsuje w mojej głowie 1
Rekomendowane odpowiedzi