Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Henryk_Jakowiec Opublikowano 31 Lipca 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Siadł, podumał i napisał, bo to tylko umie pan pretendent na poetę zagubiony w tłumie może nawet to i dobrze, że anonimowo bowiem w dobie inkwizycji mógł zapłacić głową. Na polanę starej puszczy nie dociera hałas i to tam poeta przyszły zrobił sobie szałas a w szałasie legowisko i kąt literata gdzie mu w nocy przyświecała księżyca poświata. Za dnia kąpał się w promieniach słonecznych od świtu potem pisał, potem czytał i pełen zachwytu sam do siebie nieraz mówił o przedziwny losie już mnie święta inkwizycja nie spali na stosie. Choć niektórzy bez ogródek mówią dostał jobla ja im wtedy ripostuję do nagrody Nobla będę kiedyś kandydował, jeżeli dożyję i nie dożył, wielka szkoda wilk mu przegryzł szyję. Nie wiem czy tak było, ale podobno w szałasie inny dziwak, z innej bajki i o innym czasie zajął szałas i przekształcił wedle nowej mody ma laptopa i Internet i pragnie nagrody. Nobel w grobie się przewraca, że taka miernota tworzy któryś już raz z rzędu bubel, czyli gniota powstał Albert z tego grobu z laską dynamitu rzekł poecie prosto w oczy - nie dożyjesz świtu. 9
Somalija Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) @Henryk_Jakowiec wstał z grobu z laską, ciemnooką, łukobrewą. Zmieniła ich w dynamit... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam . Edytowane 31 Lipca 2020 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Lach Pustelnik Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...ja... nie dożył??? czy ON nie dożył??
Natuskaa Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Ło matko... najlepiej ten wilk się wpasował (niespodziewajka). Jednak z wiersza wynika, że nudne ma życie poeta. Tylko o nagrodzie myśli. Smutne to. Pozdrawiam :)
fregamo Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 @Henryk_Jakowiec no cóż... słowo się rzekło... pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @Somalija Wszystko możliwe kiedyś grzebali w maskach ze złota albo ze stali możnych rycerzy z ich własną zbroją mogli pogrzebać także z dziewoją. pozdrawia Henryk I - dadaista ;)))
Somalija Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) @Henryk_Jakowiec tak chowano wikińskich wojowników lub jarlów, niezależnie od płci, w towarzystwie dziewic. Pozdrawiam. A Ty Heniu o mnie wspominasz, a moich wierszy nie odwiedzasz ? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @Lach Pustelnik Ja nie jestem z tamtej bajki i po lasach się nie kryję mierzę siły na zamiary i dlatego jeszcze żyję. pozdrawia Henryk I - dadaista ;))) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @Natuskaa Niby taka sobie bajka przeplatana realiami o samotnych romantykach którzy chcą być poetami ale tymi z górnej półki a na razie tkwią w marzeniach snując niebosiężne plany o medalach, odznaczeniach. pozdrawia Henryk I - dadaista ;)))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @fregamo Słowo się rzekło, mleko rozlało poeta ślinę ma na języku lecz brnie w meandry surrealizmu by nie dać wybić się z pantałyku. pozdrawia Henryk I - dadaista ;)))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @Somalija Widywałem ja Wikingów na wyspie w Wolinie i jednego schowanego wraz z dziewicą w trzcinie. pozdrawia Henryk I - dadaista ;))) 1
Lach Pustelnik Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja po lasach zaś się kryję i dlatego jeszcze... Żyję!:)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @Lach Pustelnik Ten, kto sztamę ma z wilkami i nie boi się niedźwiedzi kto z gajowym za pan brat jest bez obawy w lesie siedzi. pozdrawia Henryk I - dadaista ;))) 1
Natuskaa Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam znajomego, który medali ma setki, co prawda nie z poezji. Czy one go uszczęśliwiają? Tak, nie do końca. Jest na ciągłym głodzie, wciąż chce więcej i więcej i mocniej... bez sensu. Pozdrawiam Henryku :)
Lach Pustelnik Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 W lesie siedzę, bo tu czuję Że z Przodkami w nim obcuję I z Naturą, naszą Matką - Wszędzie jest mi tu Sąsiadką! Z leśnych ostępów najlepszego! LP
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @fregamo Samozwańczy, ale jednak tego stylu uzurpator i na pewno nie artysta gdyż wiadomo, że amator. pozdrawia Henryk I - dadaista ;)))
fregamo Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @Henryk_Jakowiec czy amator nie może być artystą Henryku
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @Natuskaa Bo w człowieku tkwi pazerność lecz gdy jest nieujarzmiona niekończącym się wyścigiem często bywa okupiona. pozdrawia Henryk I - dadaista ;))) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @fregamo Artysta może zawsze i wszędzie nawet bez celu nosa zadzierać amatorowi jest przypisane na czubki swoich butów spozierać. pozdrawia Henryk I - dadaista ;)))
Rekomendowane odpowiedzi