Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 Przeszukałam cały dom, znalazłam jedynie kilka pustych butelek po wódce, a przecież nie piłeś. Ten dom – owoc tułaczki w Londynie naszej wspólnej i naszego jakoś to będzie póki jesteśmy razem. Nagle muszę sama udźwignąć siebie, małą dziewczynkę, ten ogród i kolekcję płyt, która po tobie została w pustym pokoju, znaleźć słowa żeby pomóc zrozumieć dziecku czego sama nie rozumiem, że odtąd kiedy wyjdę do ogrodu będę patrzyła na las, który w niepojętym szumie zawsze będzie lasem, do którego odszedłeś. -------------------------------------- Alternatywna wersja zakończenia: zrozumieć dziecku czego sama nie rozumiem, że odtąd kiedy wyjdę do ogrodu będę patrzyła na las, który w niepojętym szumie wybrał grzybiarza aby przekazał złą wiedzę. 7
w kropki bordo Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 @Jan Paweł D. (Krakelura) Mnie się podoba ta wersja oryginalna "(...) zawsze będzie lasem, do którego odszedłeś" Myślę, że wiele osób może się w twoim wierszu przejrzeć, odnaleźć, nawet jeśli nigdy nie byli w Londynie. Pozdrawiam :)
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 27 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 @w kropki bordo Ja też nigdy nie byłem. Dzięki.
Somalija Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 @Jan Paweł D. (Krakelura) wzruszający, pierwsza wersja, bezapelacyjnie. Pozdrawiam. Dobrego dnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 27 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 @Somalija Dziękuję. pozdrawiam i również miłego dnia życzę.
Rekomendowane odpowiedzi