Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Romantyczny włóczęga ma ludzki żołądek, dumę i wstyd - a jakże, ja także posiadam, oprócz tego pierogi z kapustą. - Porządek niech pan tylko zostawi (nie wkurwiać sąsiada) W porządku - odpowiada po ludzku włóczęga. Reszta jest jedzeniem i resztki na podłodze znajduję nad ranem. Edytowane 25 Lipca 2020 przez Jan Paweł D. (Krakelura) (wyświetl historię edycji) 1
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @valeria Wręcz przeciwnie, przecież zjadł, mi tylko resztki na podłodze zostawił do posprzątania, a zresztą, kto wie co on miał w głowie. @dot. Ja również dziękuję.
violetta Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 wigilie się je przy stole. człowiek chory, to co może mieć w głowie. nikt się o niego nie troszczy, a sam nie wie, że ma się troszczyć i się tuła. przy najmniej tak to wygląda.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @valeria No przecież zatroszczyłem się o niego. Wybacz, że nie wpuściłem do domu obcego człowieka, skąd miałem wiedzieć czy mnie np. nie okradnie? Nie wyglądał na chorego umysłowo. Może to taka natura ludzka, pies za okazaną pomoc odda ci się cały, człowiek poczuje się dotknięty, że mu przypominasz w jakim jest położeniu, współczucie go obraża, bo mówi mu, że jest godny współczucia.
violetta Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 masz dużo serca, aż za dużo:) ja bym nawet tego nie dała:) pewnie, tacy ludzie powinni być umieszczani w domach dla obłąkanych, żeby się ktoś o nich troszczył i odwiedzała ich rodzina. takich osób nie wprowadza się do domu, mogą mieć jakąś zakaźną, bakteryjną chorobę. 1
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @valeria No staram się :)
Gość Franek K Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 Jest takie żydowskie powiedzenie "Jaką przysługę ci uczyniłem, że mnie tak nienawidzisz?". Człowiek podświadomie nie lubi swego dobroczyńcy, gdyż nie lubi być czyimś dłużnikiem wdzięczności.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @Franek K I to jest chyba sedno utworu. Jakże ludzcy jesteśmy nawet gdy jesteśmy "nieludzcy" Dzięki.
violetta Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 podobasz mi się z charakteru ;0 1
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 26 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 @valeria Dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi