Dawid Rzeszutek Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Zjawisko życiowej niechęci Zjawiła się na rozdrożu śmierć ubrana w płaszcz nieprzemakalny, chroniący od łez nawałnic, serce w agonię ciągnąc zaropiałą, w konwulsje ostatniej modlitwy. Był odwrót i nie było odwrotu, czas oddychał gazem nad kuchenką, przeznaczenie wieczne łoże słało różami wspomnień dzieciństwa, chryzantemami ognistych zniczy. Wierzył tylko anioł tulący się do serca, że los nie chce upadku trumny w dół, że w duszy tli się iskra, wciąż żywa, lecz krzyż spadł z przerażenia, a człowieka drażni głośne bicie serca. Zjawa ulżeń, duch katorgi i uniesień ruchem noża po kablu łączącym z życiem zerwała więź karmazynowych sił, uwalniając ducha z pajęczyny istnień. Stała się laską prowadzącą do wieczności. Edytowane 10 Lipca 2020 przez Dawid Rzeszutek (wyświetl historię edycji) 2
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 @Dawid Rzeszutek Temat śmierci mi nie obcy chociaż o nią nie zabiegam chcę uporządkować sprawy sporo ich a więc zalegam z zakończeniem, co niektórych śpieszyć się nie będę wcale jak pisałem już powyżej próżne jej starania, żale nie opuszczę tego świata bo tak ona sobie życzy ja człowiekiem jestem wolnym i nie chodzę na jej smyczy. pozdrawiam
Dawid Rzeszutek Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 Wszak ciut popieram te poglądy Żyję jednak bo inaczej nie wypada Zwiedzić chciałbym jej odległe lądy Bo świat w obłęd dziś popada Siłę jednak mam i wytrzymałość Nieco chęci zmienić los ten tu Choćbym złamać miał dziś kość Nie tracę chęci ni mądrości polotu Łatwo wybrać mi jej drogi i im uciec Zdecydować ciężej niżli to zapomnieć Pragnę wolnym być i tego chcieć Bym władał życiem aniżeli omdleć Pozdrawiam!!
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Tu jest znacznie lepiej. Pozdrawiam
Dawid Rzeszutek Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło słyszeć, tez jestem tego zdania. Widzę również, że się myliłem w kwestii oceny pana. Przepraszam!
Rekomendowane odpowiedzi