Faramir Opublikowano 8 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Odkładałem już długo pisanie o Tobie. Alegorii szukałem. Treść, forma, co i jak? Bezcelowe to było. Bo wspólnej rozmowy metafory nie będzie ponad naszą przyjaźń. [9 II 05]
pan_ktotam Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 dwa pierwsze wersy zwastowały jakieś rozbudowanie emocjonalne. skończyło się - jak dla mnie - średnio na jeżyka... nawet więcej: na jerzyka... a czemuż to? - a to temuż, że coś świtało moim zdaniem, ale nie-objawił Szanowny całości - albo to moja fantazyja ktotamowa tylko anyway: ja bym napisał tak: "pisanie o Tobie" długo odkładałem metafory treści formy nie - - - napisałem >>>>>>>>>>>>>>>> ale to taka wersyja ktotamowa tylko... bez urazy rzecz jasna... pozdr. /k.
Faramir Opublikowano 9 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Kontrast pomiędzy dwoma pierwszymi wersami, jak Pan dobrze określił, emocjonalnymi (czy też wręcz może poetyckimi?), a dwoma ostatnimi był zamierzony. Miał świadczyć o charakterze owej przyjaźni. Nie da się z tego wywnioskować owej więzi? Pańska wersja interesującą jest (bo biała :) ), ale i nie w moim - także bez urazy! ;) - stylu (bo biała! :) ). Za nic się nie urażam, a wręcz dziękuję za komentarz. Pozdrawiam serdecznie, Jędrzej.
Łucja Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Krótkie, treściwe i na temat. Więź da się wywnioskować. Wiersz zgoła niezły [ ;) ] zostal zapewne zainspirowany równą mu przyjaźnią. Niezwykle ciepły utwór.
Faramir Opublikowano 9 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Dziękuję za komentarze! Izo, masz rację, wiersz ten jest poetycko-pozapoetycki :) Zresztą, "pozapetyckość" utworu wynika poniekąd ze stosunku do poezji (głównie mojej :) ) przyjaciela :). Dzięki za tak miłą opinię! Łucjo, miło, że da się odczytać (oby tylko tak jak sobie to zaplanowałem, nie inaczej ;) ) rodzaj więzi. Cieplutkie dzięki! Pozdrawiam serdecznie, Jędrzej
Rekomendowane odpowiedzi