Luthien_Alcarin Opublikowano 8 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 twoje piegi zachłannie zaciskam w pamięci - do myśli konfetti rozrzucę na potępienie jesieni skrzypienie gałęzi wytyczy rytm - pojmiesz kroki zdradzonego walca pijany zbierz strugi deszczu do dziurawej kieszeni - dwa kaniony pamięci wybiorę piegi z ziaren gorczycy
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Zachwycam się tym jak formułujesz w swoich wierszach te wszystkie błyskotliwe zwroty. Jak poprzednie Twoje wiersze ten również czytałem z zapartym tchem. Znakomicie. Pozdrawiam. JJK
Roman Bezet Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Agato (Pani ;), wszystko! Poza "kanionami pamięci" (od razu kowboje i pif-paf ;) "Jesieni' mogłoby wrócić do potępienia (spox ;) "zbierz" - 'zabierz'? I na pohybel tym kanionom! pzdr. b PS. Bardzo plusowate tak ;)
Luthien_Alcarin Opublikowano 9 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za komentarz:) Twój subiektywizm całkowcie mnie rozpieszcza;) Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 9 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja już nie będe nawet próbować krzyczeć odnosnie owej Pani - co By Pana Bezeta dodatkowo nierozbawiać hmm.. kaniony: najpierw były strugi (a wiec mogłobyć gorzej) , nie mam pomysłu na rewolucyjną zmianę tego wersu-usuwac go nie chce;) zamiast jesieni wczensiej były titonie (pomarańczowe kwiatki)..ale doszłam do wniosku że ne będe się botanicznie wyżywać na czytelnikach zbierz-brzmi rzeczywiście lepiej, wymianiam:) Dziękuje za wskazówki:) Pozdrawiam Agata
Amras_Elensar Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Ciekawei, ciekawie. Nie spuszcza Pani z tonu. Zabawa w zestawienia... świetna. Metafory wymyślne, niebanalne... ehh Pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 10 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Pani Pani? czyżby to była sugesita zeby wymienić Amrasa na Pana? oficjalnie bardziej nalezy się Tobie niż mi:> Trzymaj się ciepło Agata
Rekomendowane odpowiedzi