Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Jej wprost po serii przykrości i prztyczków: – Czy mogę skorzystać z pani cycków? – Nie zapytałem, ale tyś papierze, Tak cierpliwy, że tobie rzecz powierzę. – Domyślam się, że nie, i odpowiedź ta    Do innych części zastosować się da;    (Chyba, że pierścień, ołtarz, i takie tam,     Pannie lub wdowie – w wolnym stanie dam).     Mimo to jednak są cechy kobiece,     Które dać byś mogła, a zacne wielce,     Gdybyś je posiadała, ot: wrażliwość     Na uczucia, los innych; delikatność     Obejścia, z ludźmi postępowaniu.     Tylkoś ty je sobie amputowała?     Z biustu bluzki kobietą byś się zdała     Aleś z psychiki jest brutalnym chłopem. –     Jak traktować twą sprzeczność mym kłopotem! Albo i nie, bo czyś ty taka jedna? – Rzesza „jak was traktować?” kwestią biedna. Lecz, ciałem w harmonii duszą kobieta = W pół do anioła – o tym pamiętaj!   „Kwiaty podziwu i wdzięczności dla wrażliwych i delikatnych kobiet” malował program „Imagine”, pod dyktando Marcina Tarnowskiego.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Rafael Marius gdy wrócę z wakacji, to kupię wszystkie wiosenne kwiatki, takie ładne jak Twoje, bez pszczółek:)
    • Wiersz może powstać w każdej w chwili, nawet w przerwie przy robocie. Pozdrowienia
    • Mariusz... chcieć, to.. MÓC.. :) podobno.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... jak dobrze, że jest taka pora dnia, jak.. północ. Skoro jutro.. zmiana poduszek.. to znak, że oboje są blisko siebie... i dobrze. Pozdrawiam.  
    • Krzysztof Jarzyński "Modlitwa" mea culpa mea culpa powtarza korząc się jak kiedyś celnik minął wrzesień mija październik a ona wciąż zaciśniętym kułakiem bije się w rachityczne piersi nadzieję dzierżąc w tej zamkniętej pięści że jej przewiny dostąpią odpuszczenia opadają liście kaliny   nic się nie zmienia
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...