Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypadkiem przeglądałam twórczość Dostojewskiego i zastanowiły mnie tytuły niektórych dzieł Wielkiego Myśliciela. Czyżby przewidział pandemię, z którą przyszło nam się zmierzyć w obecnych czasach?

Paskudna historia – o potężnym drobnoustroju, który postanowił zwiedzić świat;
Biedni ludzie – którzy spotkali naszego podróżnika;
Skrzywdzeni i poniżeni – poddani wbrew woli kwarantannie;
Notatki z podziemia – przekazywanie informacji z drugiej bądź trzeciej ręki;
Idiota, Młodzik – kwarantanny banita, którego siłą dostarczono służbom medycznym;
Wspomnienia z domu umarłych – im już nie możemy pomóc;
Stuletnia – oby Mistrz nie był dogłębnie przewidywalny...

Marzec.2020

Opublikowano

@puszczyk  Łoj tam raz wyjdzie, raz wejdzie. Trzeba pisać. Ty jesteś professional, to u Cię wszystko wychodzi dobrze, u mnie jak w życiu raz lepiej, raz gorzej.

I okey, niech se tak będzie :]

Pozdróweczki :)

Opublikowano

Chyba nie sądzisz, Puszczykowski, że to tak na poważnie?

Hę?

Hę?

Hę, hę?

Ale w tym zestawieniu brzmi dość intrygująco...

A tak zmieniając temat, to ładnie Ci z tą dwudziestką u boku, @puszczyk :]

Hahaha :P

See U :)

Opublikowano

@puszczyk  jejku, przecież napisałam, wyłuszczyłam, zażartowałam...

Zapomniałam, żeś drewienko :(

A o punkty sie nie martw, jak Ci mało za mało, to mogię się z Tobą podzielić :)

Na każdym portalu panują inne zasady, wiesz o tym.

Tutaj, to nie wiem o co kaman, kupa ludu, ale mam wrażenie, że nikt nie chce wychylać się przed szereg.

Trza robić, jak większość, pisać, pisać i pisać.

Lepiej chwalić niż ganić, tak uważam. Ludzie są świadomi siebie i tego, co piszą, można tylko DELIKATNIE zasugerować poprawki.

Ale nic na chama, bo po co?

Produkcja Noblistów odbywa się w innej czasoprzestrzeni :)))

Dobra, idem se i szybko nie wrócę, chyba że będzie po co?

Papatki Puszczykowski, i odpowiedz mi koniecznie na Z, bom ciekawa okrutnie i mnie ściska w dołku od pytań :)))

• 5 miesięcy temu...
  • ais zablokował(a) ten utwór
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @andrew Przeczytać - nie zawsze znaczy zrozumieć.  Kiedyś pewien poeta powiedział mi - nigdy nie tłumacz wiersza, zostaw to czytelnikowi. Wiersz powinien być jak wyspa – Ty go tam „posadziłaś”, ale to czytelnik musi zdecydować, czy chce tam szukać skarbów, czy tylko posiedzieć na plaży.   Dziękuję za czytanie :)
    • Dobre! A swoją drogą najekonomiczniejszy jest na statku podwodnym, tam wszystko...        podwodne?:)))
    • Czas na Ziemi czy w statku kosmicznym jest istotniejszy dla ekonomistów?  
    • @Poet Ka Jak powrót do świata, w którym blask był dowodem na istnienie dobra, a nie zapowiedzią koszmaru.   Patrzysz w to słońce. Ono nic nie obiecuje. Tylko, że lśni wciąż.   Pozdrawiam
    • 75. Gaugamela (narrator: Agrianin)   1.   Widziałem z daleka złote rydwany jak słońce — i pustkę w sobie.   2.   Czemu ich tylu? Czemu ja znów tutaj z tarczą w dłoni?   3.   Mój brat z Pelagonii zawiązał chustę na ramię — „żeby mnie poznali”.   4.   Bęben zabił raz i serce jak zwierzę wyszło z klatki.   5.   Ruszyliśmy w step, jakby wszystko co było już nie miało wagi.   6.   Biegliśmy lekko. Z boku, na skrzydło. Jak psy na łańcuchu.   7.   Rozkaz: rozstąpić się — niech rydwany same się zgubią.   8.   Koń z poderżniętym gardłem jeszcze biegnie — nie wie, że umiera.   9.   Z bliska ich twarze. Czarne brody, oczy – ludzkie.   10.   Brat miał procę. Nie strzelił ani razu. Potem płakał.   11.   Falangę rozdarło — ktoś zawahał się o oddech za długo.   12.   Nie było linii — tylko ciała szukające kierunku.   13.   Król wrócił z krzykiem — płomień, który przypomina, że żyjesz.   14.   Persowie pękli — jak łuk, który zbyt długo był napięty.   15.   Strzała bez imienia. Weszła cicho, jakby znała miejsce.   16.   Koniec bez słów. To najbardziej prawdziwe.   cdn.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...