Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już wiem, dlaczego nie napisałam jeszcze Sonetu, bo nie mam takiego widoku za oknem, a widok pierwsza klasa.

Na sonetach nie znam się zupełnie, ale wiersz sam w sobie uroczy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

dziękuję bardzo @valeria

@~Mari_anna~ czytałam dużo sonety nie muszą mieć trzynaście głosek są i takie które mają tyle co mój , trzynaście głosek ma w swoim sonetach Adam Mickiewicz ... a interpunkcję poprowię dziękuję  za uwagi 

@AOU  ach okno od czegoś trzeba zacząć to też mój pierwszy sonet  :) dużo czytałam ( nie muszą być trzynastozgłoskowce ) jak chcesz od mnie radę zapraszam do  napisania prywatnej wiadomości :) . mogę udzielić kilku rad , a dawno tego nie robiłam . 

jednak zachęcam do przeanalizowania budowy utworu  rymy w sonecie muszą być abba i cdc dcd ( taka rada od serca ) , mój sonet to hiszpański jest jeszcze francuski ( ale ma inna budowę ) zachęcam do poczytania , ja czytałam mieśącami i rysowałam budowę na kartce . << pozdrawiam zuzia>>

Opublikowano

Ależ po co od razu priv @zuzia ? Dziękuję serdecznie Zuziu, ale wiesz najpierw muszę ogarnąć tematykę, bo kompletnie nie mam pojęcia o czym mogłabym napisać :(

W razie czego dobrze wiedzieć, że można liczyć na pomoc.

Dziękuję i pozdrawiam!

• 2 lata później...