tetu Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 nie mów do mnie jak do starej baby naszą wspólną cechą są niedoskonałości zbyt dobrze rozumiemy ich sens dlatego światło ociera się o nadgarstki dzieli nasz los na pół nie gaśnie ot tak bywa że oślepia wtedy mrużę oczy i jestem gotowa biec do miejsca w którym zaczynałam od ciebie mam prawo do wzajemności i miłosnych wierszy wierciłeś dziurę w brzuchu noszę ogród pełen zorzy* alejki uniesień pamiętają tańczące dłonie dotykały obu stron księżyca od pępka po cień przybierał kształt meteorytu i płonął białym wierszem roztaczał jasność więc nie mów do mnie jak do starej baby w podeszłych czasach wciąż jesteśmy młodzi *“A kiedy będziesz moją żoną…” Kazimierz Przerwa-Tetmajer 4
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) Fenomenalne kurna Zazdraszczam pióra Edytowane 22 Marca 2020 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 Witam - jest fajnie - słowo stara baba jest bogate... Uśmiechu życzę.
tetu Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Marcin. Pozdrawiam. Tak Waldziu, zwłaszcza w doświadczenia;) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi