Lahaj Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) odpalasz wrogości ze zmrożonych oczu działa - cel - pal zbroję się barwy ochronne przybieram i oto wylatuje gołąbek pokoju spod twych powiek wychodzę macham białą flagą do ciebie idę śledzisz wzrokiem potykam się o trupy niezdarność wymuszoną masz za wrodzoną patrzysz pogardą jest mnie pół dokładasz kpinę spłoszone dłonie szamoczą się na smyczy wnikliwego spojrzenia patrzysz przeze mnie nie ma gdy kochasz w twym oku odbija się moje jak w gabinecie luster lustrzana głębia - bezdech bywa że skrzą się kurwiki wtedy łapię się za głowę trochę później w tobie widzę siebie Edytowane 8 Marca 2020 przez Lahaj (wyświetl historię edycji) 1
fregamo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @Lahaj o ciekawe... pogarda jest domeną kobiet
Lahaj Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @fregamo eee tam myślę ze nie ma płciowego mianownika bardziej uniwersalnie chciałem to ująć dziękuję pięknie za wizytę
Marek.zak1 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie sądzę. Kobiety ignorują tych, którzy ich nie interesują. 1
Lahaj Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @Marek.zak1 pogarda to nie ignorancja pogarda ma potencjał ignorancja słabo właśnie o tym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Marek.zak1 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam z tym doświadczeń, bo z ignorancją się spotykałem ze strony kobiet mną niezainteresowanych, natomiast z pogardą nigdy.
fregamo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @Marek.zak1 pogarda jest dotkliwym głębokim uczuciem niemal jak nienawiść...(nie żebym wyjaśniał znaczenie tego słowa) wystarczy popatrzeć na rozpadające się związki... nie życzę Ci żebyś kiedykolwiek doświadczył pogardy zwłaszcza ze strony kobiety przy tym ignorancja to pikuś pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy jest, to ja wiem, jednakże, takowa może być dotkliwa tylko dla osoby nadal zaangażowanej. Jeśli zaangażowania / związku już nie ma, pogardę takiej osoby mam w głębokim poważaniu i nie utrzymuję z nią relacji. Jest to jej pocieszenie własnej klęski. że może kimś pogardzać, zamiast szukać przyczyn w sobie.
Lahaj Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 A pogarda nazistow wobec Żydów?
Marek.zak1 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby NSDAP władzy nie zdobyło, co by ta pogarda, która zresztą była inspirowana, wniosła? Tylko retorsje, bo bogaci Żydzi zapewne pogardzali biednymi Niemcami. Więcej pogardy i poczucia wyższości widzę na codzień ze strony naszych elit, tych, którym się powiodło w stosunku do biednych. Widzę jak kierowcy w lexach czy wypasionych SUWACH patrzą na mnie, jak jadę przy nich na rowerze, a przecież nawet nie wiedzą, kim jestem. A ja to zwyczajnie zlewam.
Lahaj Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @Marek.zak1 wsiąka w ciebie nie da się wobec tego być do końca obojętnym
Marek.zak1 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne, ze nie, pisze tylko, że jak ktoś staje ci się obojętny, jego opinia waży mniej. W temacie pogardy napisałem 2 kawałki: Upokorzeni i Kelner. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi