Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Aha.   Pzdr. ;)
    • umierają  Wszechświaty we mnie rodzi się bunt i rozdziwienie Jestem w tamasowym śnie - nie nie myśl  że świat się zmieni walczysz z jaskinią cieni…   tyle ksiąg  wiedzy tajemnej zogniskowanej w stwierdzenie: wiem, że nic nie wiem, ta ignorancja rodzi cierpienie
    • @Wakss motyw "okrycia liśćmi i jesiennymi snami" -piękny. Wiersz ma dla mnie charakter oniryczny i baśniowy. Między wersami wyczuwam niepokój i nihilizm. Lubię takie klimaty, więc mi się ten wiersz podoba. Pozdrawiam.
    • Z twej czaszki sączy się szkarłatna krew Spijam ją, sunąć wśród krwinek zgrabnie W szyję się wbijam, sztyletami bladymi Bursztynem spowite, wartością podniosłą   Ongiś z lustrem spękanym się poznałem  Miła mi wtem, sekret wiekowy zaznała W noc smolistą, światła gwiazd pękły  Ze wrzaskiem spadły w grzęzne moczary   Strachem opięta, do drzwi przyległa Czerwień w slepiach mych rozpłonęła Tępo opadła na posadzkę chłodną  W posoce leżę, ze snu ją wzbudzając 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Niektórzy zatrzymują się w rozwoju w jakiejś dekadzie i dlatego czasy wydają się im dziwne. Mój ojciec w latach 60tych utknął. Dalej nie ma telefonu jak dawniej i nie przyjmuje niczego co nowe. Ech... Dziadek był jego przeciwieństwem. Do końca życia w awangardzie. Mnóstwo znajomych wśród nastolatków.   Ja za wszystkim nadążam od strony technicznej, a kulturowo to nie mam za czym. Zawsze byłem do przodu o jakieś 30 lat. Mieszkanie w centrum stolicy sprzyja łapaniu nowych trendów. To oni muszą za mną gonić. I chyba tak już zostanie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...