Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 To dla Ciebie strofy wiersza krótkie, zwięzłe i rzeczowe po to by zapełnić lukę nim powstaną całkiem nowe. Zanim wiosna nas przywita z otwartymi ramionami szukaj tego, co ukryte jest pomiędzy linijkami. Ren jest rzeką, lecz nie polską a ta nazwa skądś się wzięła miła nazwa a ta rzeka jest, bo płynie i płynęła. :)) - pozdrawiam 3
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) @Natuskaa Idąc tropem detektywa, który co i rusz odkrywa nowe fakty nowe ślady chcę skorzystać z jego rady dam mu wierszyk on mi powie że to nie jest pustosłowie i poręczy doświadczeniem że Renata - Twym imieniem. :)) - pozdrawiam Edytowane 3 Marca 2020 przez Henryk_Jakowiec (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 Ren jest rzeką, lecz nie polską a ta nazwa skądś się wzięła miła nazwa a ta rzeka jest, bo płynie i płynęła. jest jezioro Athabasca (czyt: Atabaska) więc zestawmy Ren z jeziorem wyszła nam Renatha Basca sensu nie ma lecz z humorem Pozdrawiam 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 @Jacek_Suchowicz W Polsce płynie sobie rzeka a ta Ner, choć mi daleka lecz gdy czytam to wspakowo też się bawię i to zdrowo. :)) - pozdrawiam
MIROSŁAW C. Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 @Henryk_Jakowiec Jeśli Renata jest zadowolona. To może być radość jak Oka szeroka... :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 @MIROSŁAW C. Jeżeli przeczyta bo jak do tej pory czuję, że ku temu jakieś ma opory. A to brak jej czasu albo ma migrenę a może jest w kontrze zazdrosna o wenę. Wszak to dwie kobiety więc rywalki obie chcą mieć mnie na własność mnie w jednej osobie. Nie ma tu podziału żeby po połowie każda z nich chce istnieć sama w mojej głowie. pozdrawiam :)) 1
Natuskaa Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wspieram moje imienniczki, bo co one zasieją to i ja zbiorę. Imię wszak idzie przed człowiekiem, no może nie tu, ale tutaj nie kończy się świat. Miłego dnia :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 @Natuskaa Pełna kokieterii, do tego zmysłowa błyszczy w towarzystwie urazy nie chowa. Przyjaciółką zawsze chociaż i czasami zdarzają się chwile że strzela dąsami. Taką ja ją widzę i taką szanuję bo taką codziennie Renatę widuję. Pozdrawiam :)) 1
Natuskaa Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) kiedyś dach ze strzechy nie potrafił deszczu unieść siadaliśmy dziecięcą gromadą wśród kropel wybijających rytm na garnkach i miskach wujek Heniek brał akordeon wygrywał na nim melodie palcami wciskał guziczki łokcie rozwierał i śpiewał coś tam śpiewał wesoło na rozgonienie nudy ale to nie jedyna zaleta jaką Heńkowi z góry dano potrafił rozwiązać każdą najtrudniejszą krzyżówkę i nigdy nie był smutny nigdy zły marudny złośliwy a gdy położył się na zawsze wszyscy zebrani czekali aż podniesie głowę i powie żart taki ale was oszukałem bo nikt nie miał takiego poczucia humoru jak Heniek Znałam jednego Heńka... ale jaki to był człowiek :) Edytowane 5 Marca 2020 przez Natuskaa (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 @Natuskaa Co nieco z wujka Heńka i ja mam w swoich genach on grywał pod strzechami a ja na różnych scenach on lubił akordeon miał styczność z guziczkami la lubię grać na zwłokę różnymi wybiegami o garnkach nie wspominam nie jestem kucharzyną wyjmować biust z miseczek i owszem pod pierzyną ze śpiewu byłem cienki nie kocha mnie muzyka dlatego chyba lubię jak owad w locie bzyka krzyżówki, choć nie wszystkie rozwiąże bez szemrania a jeszcze mam do tego dar do ich układania smutasem też nie jestem złośliwcem broń mnie Boże nie szukam z nikim zwady nie idę z nim na noże. Mojego wujka Heńka mojego imiennika też pośród nas już nie ma przebrzmiała to muzyka a ja na tym padole żeby przekrzyczeć ciszę ze śmierci sobie bimbam i nadal wierszem piszę Pozdrawiam :)) 1
Rekomendowane odpowiedzi