Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Marcin Tarnowski powiem że  piszesz ... "Zawile" są wiersze które czytasz i jest bęc wiesz o co chodzi, twoje treści rozwijają myśli wolno ...nie piszesz ", prościutko" komentarz z przymrużeniem oka.. Całkiem serio... treść do poczytania, posiedzenia przy nim 
    • Myśl Polska*             Do Polski** przybywają bojownicy ukraińskiej - dwunastej brygady specjalnego przeznaczenia - azow, dobrze czytacie - tej właśnie brygady, wizyta azowców ma związek z trzecią rocznicą wojny na Ukrainie, de facto: współczesnej - Chazarii.             Organizatorem ich przyjazdu do Polski jest Konsulat Generalny Ukrainy, de facto: współczesnej Chazarii we Wrocławiu.             Wszyscy znamy korzenie tego środowiska i wszyscy: wiemy - kim w znacznej części są bojownicy tej brygady i jakie mają poglądy, to uznanie integralnego - ukraińskiego nazizmu - za normalną i równoprawną - z innymi ideę...             Portal - kresy.pl - przypomina: brygada azow, nawiązująca do ideologii neonazistowskiej i neobanderowskiej - początkowo funkcjonowała jako dzika banda nazistów, a potem: batalion - ochotniczy, później batalion został przekształcony w pułk i wszedł w skład narodowej gwardii Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii.            Jak informowaliśmy: członkowie azowa używali symboliki nazistowskiej - w tym: Trzydziestej Szóstej Dywizji Grenadierów SS Dirlewanger, która pacyfikowała warszawską Wolę podczas Powstania Warszawskiego...             Z powodu neonazistowskich powiązań azowa - Kongres Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej zadecydował osiem lat temu, że środki z pomocy finansowej dla Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii - nie mogą być wykorzystywane przez tę jednostkę, decyzje tę zmieniono dopiero po roku od wydania negatywnej opinii.             Akceptacja przez polskie władze przyjazdu właśnie tych ludzi, jest napluciem w twarz tym - co cudem uniknęli ukraińskich kos, siekier i wideł, to jest obrzydliwe szyderstwo z tych wszystkich Polaków, którzy zostali okrutnie pomordowani przez Ukraińców, de facto: przez nazistowskich i współczesnych Chazarów, a ich niepogrzebane kości leżą w rowach, gnojowiskach i studniach...             I na sam koniec: jest to po prostu kpina z wszystkich Polaków - gdzie są dziennikarze czołowych mediów, działacze społeczni i hierarchowie kościelni?   Autor: Łukasz Jastrzębski   *jest to tylko fragment z długiego artykułu: zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian   **prawidłowo użyta forma nadwiślańskiego kraju: Trzecia Rzeczpospolita Polska już nie istnieje - istnieje Polska Rzeczpospolita Narodowa    Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 
    • wiatr zagląda nam w oczy pozwól mi odlecieć z tobą przytulić do zimnego płaszcza dziś odkrywamy się na nowo przyzwyczajeni do starego słońca czekamy na noc sex przy księżycu w pełni nas zaspokaja liczba gwiazd dostrzegalnych nieuzbrojonym okiem pozostaje niezmienna
    • @m1234 Dziękuję raz jeszcze :) Lubię dysputy na temat pisania, zawsze się z nich nauczę czegoś nowego. Cenię sobie sympatycznych i mądrych ludzi, miałam też trochę szczęścia do dobrych nauczycieli i myślę, że to nie koniec Pozdrawiam :)        
    • @Marcin Tarnowski chyba te prościutko powinnam otoczyć większą opieką... Całe zdanie jest - dla mnie Wymownym przekazem, uważam że każdy wiersz ma jakiś przekaz coś więcej do powiedzenia i tu jest treść która jest początkiem ...myśli skojarzeń itp...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...