Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

ludzki? ja?

Rekomendowane odpowiedzi

Banał... Fajny początek ale reszta to egzaltowany i przesadzony wyrzut. Nawet jeśli tak czujesz i myślisz to zbyt oczywiście tą myśl obwieściłeś. Nie zostawiłeś ani odrobiny niedopowiedzenia i miejsca na własne interpretacje przez co wiersz nie ma uroku i głębi. Według mnie nic nie brzmi bardziej fałszywie w wierszu niż prawda. Jeśli chcesz pojechać po świecie nie rób tego wprost- nikogo to specjalnie nie zachwyci. Rób to metaforycznie, dowiedź koncept metodą nie wprost. Najlepiej jeśli nadasz temu własny pryzmat. Można by powiedzieć, że uczyniłeś ten wiersz ekschibinicjonistycznym fochem biednego i umęczonego artysty... Poza tym wybrałeś temat wałkowany przez prawie każdego początkującego i zrobiłeś to w sposób nieodkrywczy. Można pisać o banałach, ale w sposób interesujący. Można użyc księżyc jeśli naprzykład będzie on obrazem łona czy czegoś takiego ;-) Ale oczywiście to tylko moje zdanie. Chociażby to, że sam piszę w dziale P świadczy, że nie jestem alfom i omegą, więc zrobisz z moimi uwagami co uważasz. Jeśli masz inny pogląd na poezję chętnie przedyskutowałbym to w prywatnej konwersacji. Pozdrawiam.