Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

nasza muza org.fm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Znam i wykonawcę i najnowszy kawałek i miasto niemal moje, bo pochodzę ze Zgierz pod Łodzią, takiej łódzkiej sypialni jak go się nazywa :) 

Mignęło mi, że wstawiłaś tu też Pixies :)  Bardzo lubię, choć po odejściu Kim to co robią troszkę mniej mi się podoba, ale zawsze jest jeszcze The Breeders ;) Na marginesie w lipcu będę w Hyde Parku na koncercie Pixies oraz (głównie z tego powodu się tam wybieramy) Pearl Jam :)) 

Edytowane przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Rafael Marius   Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam. :)
    • Czasem lecę statkiem kosmicznym wzdłuż ust   cienką nicią blokuję oddech   a wiem, że ktoś zawsze poleci za mną by poruszyć góry by zmrozić oczy    kłamstwo pochyla się nad prawdą brzmi tak samo   dopiero niepokój przeradza się w gniew   mam w sobie zło i tak mi się wydaje że na koniec nie usłyszę już żadnych słów. 
    • kontynuowałbym  tą wypełnioną zapachem bzu konwersację    ale mój pociąg  wjeżdża na stację         
    • @Migrena   Tak myślałam!  Czasami lubię się podroczyć. :))) Wybacz!  @LessLove   Bardzo dziękuję!    "Niesprawiedliwe auto da fé" - świetne określenie, które trafia celniej niż niejeden wiersz. Cisza nie jest niewinna, ona sądzi. I za "pędzel" - choć częściej podmiot liryczny czuje się jak ktoś, kto jeszcze szuka właściwego koloru. :)   Serdecznie pozdrawiam. :)  @Natuskaa   Bardzo dziękuję!    Niepokój wzrokowca to komplement, którego się nie spodziewawałam - i bardzo się cieszę. Też jestem wzrokowcem :) Obraz miał działać zanim dotrze myśl.  Co do bliźniaków - może mają nad nami przewagę. Przyzwyczajone do podwójności, nie muszą się jej bać. :)))    Serdecznie pozdrawiam. :))  @Czarek Płatak   Bardzo dziękuję!     Taki komentarz sam w sobie jest wierszem.  "Peknięcie pod żebrami" i "Głód bliskości" – tak, to właśnie te słowa, które trafiają w sedno wiersza.    Serdecznie pozdrawiam. :) 
    • @Leszczym   Dziękuję za tak precyzyjnie opisane tło, z którego wyrósł ten teledysk. To rzeczywiście coś wyjątkowego w historii teledysków. Jest pięknie zmysłowy.   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...