Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Dziś dla wnusiąt wielka gratka:Dzisiaj mamy, co? Dzień dziadka!Atmosfera jest nie rzadka,Biega ciotka, wujek, matka,Tort upiekła jeszcze babka,Tatko dzieciom kupił kwiatka,Ale kwiatek ten dla dziadka.Zaś w kredensie czekoladka,Ona także jest dla dziadka.Jak już wszyscy po obiadkach,Do Małgosi mówi tatka:Weź ten kwiatek poproś dziadka.Jasia, co ma cztery latkaCiągle kusi czekoladka.Zuch - wytrzymał. CzekoladkaJuż na stole jest u dziadkaOraz kwiatek, tort i kawkaCo ją zaparzyła babka.Rozpoczęta wielka jatka:W mig zniknęła czekoladka,Tort zjedzony do ostatka,Wyżłopana szybko kawka,Tylko kikut został z kwiatka.W kuchni zmywa jeszcze babka.Myśli dziadek: "Żadna gratkaTo, dla kogo ten dzień dziadka?" dla wszystkich dziadków w dniu ich święta 6
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 A o babciach nie pamiętasz ? Zdrowia, szczęścia dziś w dniu dziadka życzy wszystkim dziadkom babcia ! 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie byłem zdziwiony że nie było wczoraj nic na temat dnia babci i póki co wszystkim babciom dużo zdrowia szaleństw i pasji:)) Jacek;))) ps nie idzie tu o szewską pasję Edytowane 22 Stycznia 2020 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 2
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 babcią jestem, wiec za życzenia pięknie dziękuję :) ps: aluzję kumam :D 1
WarszawiAnka Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Torty dziś są tak ogromne, że wysiłki karkołomne są potrzebne, by je spożyć; można też na zaś odłożyć. :) 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 dobry tort jest łatwo spożyć jednak szybko się odłoży wtedy trzeba się nachodzić by poruszać się jak młodzik :) 4
Nata_Kruk Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... ładny prezent dla Dziadków. Treść poprawiła mi humorek, po wierszu, który jest "pod Tobą". Zabawnie podszedłeś do tematu, dzieje się w treści, niezły 'bałaganik', ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Pozdrawiam.
WarszawiAnka Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) @Freeman : Dziękuję. :) @Bożena Tatara - Paszko : Dziękuję. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Torty zwalczyć można sportem, lecz to rzecz powszechnie znana, że dla pani, czy dla pana straszne są tortury tortem *. :) *wyrażenie zapożyczone ongiś od Papcia Chmiela. :) Edytowane 22 Stycznia 2020 przez WarszawiAnka uzupełnienie (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 (edytowane) niekoniecznie koleżanko trzeba tortem torturować lizać kremik ze śmietanką skąd - nie powiem ani słowa podniecenie snuć przyjemne po powierzchni iście gładkiej możliwości nie przeceniaj nie obeżryj się przypadkiem by ów kremik ze śmietanki na powierzchnię nie chciał wracać bo zepsuje cuda wianki no i będziesz miała kaca ;)) Edytowane 23 Stycznia 2020 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 2
WarszawiAnka Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po powierzchni iście gładkiej pianka snuje się z poszumem, przyjemności tej nierzadkiej można poddać się wraz z tłumem. Kiedy euforia mija kieszeń pusta, szumi w głowie; lepiej więc jest ją omijać: pełna kieszeń - trzeźwy człowiek. 2
Nata_Kruk Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 (edytowane) .... ta "imprezka" u dziadka, tak mi w głowie zaszumiała, że... wyżłopałam kawkę śpiesznie kikut z kwiatka połamałam wlazło roztargnienie we mnie o.. łyżeczce.. zapomniałam .... :( w bloku znowu by gadała babka która w kuchni myła ta Natalia dziwna jakaś znowu "sztućca" nam zwinęła podrzucając kubek babce srebro tak błysnęło w umysł że zamknąwszy drzwi za sobą tortu posmak w głowie szumiał ........ ;) Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 23 Stycznia 2020 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 kto dziś srebro w domu miewa które ciągle czyścić trzeba i na gości mieć uwagę zwykły plater taki radzę w szafkach trzymać i podawać jeśli zginie co tu gadać czasem bywam na przyjęciu talerz SPOŁEM lub WARS nęci Pozdrawiam Serdecznie Jacek 1
Nata_Kruk Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 ... toteż żadnych sreber w domu nie trzymam, ba.. nawet gdyby.. ale kto by je czyścił.?... :)
WarszawiAnka Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 @Nata_Kruk : Dziękuję. :)
WarszawiAnka Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 @Jacek_Suchowicz : Dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi