Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Odkrycie

Rekomendowane odpowiedzi

Czy czytałaś książkę na opak?
Od końca do początku...
Słowa od prawej do lewej...
Mało jest słów, które posiadają sens w dwie strony...
Co kilka stron jest takie jedno...
Razem tworzą czasem piękno...
Nie powiem Ci jakie...
W każdej książce jest inne...
Pozwalam Ci skorzystać z tej tajemnicy...
Pozwalam Ci samej to znaleźć...
Spróbuj...być może ból myśli ustąpi.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Potępieni noszą łańcuchy… Święci noszą łańcuszki… Sporządza je jeden mistrz.        
    • @aniat. Czytając Twój wiersz, tak się zastanawiam. Hmm... na dzień dzisiejszy chyba wszystko lubię w jesieni, nawet pluchę, byle nie za dużo.
    • Jesień zrzuciła swoje sukienki i burym liściem je depcze. Nagim ramieniem szarpie chmury, wylewa smutek z deszczem.   Straciła urodę w mgnieniu chwili, już pożądaniem nie kusi. Jeszcze szuka go w tafli jeziora, lecz bez skutku. Odejść musi.   Zaszyje się gdzieś w cieple kominka. Wpadnie do herbaty na chwilę. Podsłucha paru wieczornych rozmów, może poczuje się milej.   Rozsieje wokół zapach goździków. Przytuli fotel w pokoju. I zaśnie ciszą listopadową w dużo lepszym nastroju.
    • @Sylwester_Lasota Ostatnio w filmie Prawdziwy Ból reż. Jessiego Eisenberga - jest w kinach - (naprawdę dobry film) znalazłem zastanowienie Amerykanów nad sformułowaniem "jasny gwint" i muszę powiedzieć, że mnie to lekko zaciekawiło :))) Zaintrygowało nawet... I mało tego znalazł się tam nawet, przynajmniej w napisach, zwrot no jasne co jest tytułem mojej drugiej książki :)))) Ja już nawet nie wiem, czy niniejszym się chwalę, czy jest wręcz odwrotnie :)) Świat sztuki mniejszej lub większej jest jednak miejscem jakby to ująć osobliwym...
    • @Paulina Murias Tak, no to robisz dokładnie to samo, co ja. Również uwielbiam wspomnienia.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...