Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Podwarszawski obrazek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @tetu Bardzo subtelny i bogaty poetycko wiersz.
    • @Waldemar_Talar_Talar Pięknie zrealizowana życiowa i bardzo sugestynwa scena.
    • @Jacek_Suchowicz  kocham "Czerwonego Tulipana   @obywatel dziękuję
    • @Annna2

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

i tu się całkowicie zgadzamy Podział kulturowy to ten który nastąpił po likwidacji zakonu krzyżackiego. Niestety państwo Polskie nie potrafiło a może nie chciało tak do końca podporządkować sobie ziemskiej schedy po zakonie.   Jeśli idzie festiwal "Śpiewamy Poezję" były lata, gdy byłem stałym słuchaczem (czasy jak jeszcze rosła lipa na dziedzińcu zamkowym) Mój ulubiony Czerwony Tulipan występował i chyba kiedyś jeśli się nie mylę "Czyści jak łza" Na tym festiwalu debiutowała Basia Raduszkiewicz, którą też bardzo lubię słuchać mam płytę . Ale nigdy w radio w jakimkolwiek programie radiowym jej nie słyszałem, a warunki głosowe wspaniałe.   Pozdrawiam
    • @LessLove piękny i smutny wiersz. Tak sobie pomyślałam, że czasami trzeba pozostawić to co było we wspomnieniach, bo młodzieńcza miłość zawsze taką jest idylliczna, romantyczna bo dziewicza. I niech taką będzie. Człowiek się zmienia, ludzie się zmieniają, i lepiej zostawić te pierwsze piękne wrażenia w sercu
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...