Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) cisza po zmarłym bywa tak cicha że aż boli jest niewidzialna a mimo to ją wyczuwamy boimy się jej lękamy czy nie przemówi taka cisza jest trudna bo płacze Edytowane 10 Stycznia 2020 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 6
iwonaroma Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Ciszę bywają tak różne... smutne, tęskne, pełne lęku, napięcia, trwogi ale też spokojne, radosne, słoneczne... cisza ciszy nierówna choć niby tak samo niebrzmi :) pozdrowienia
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 @iwonaroma - witam i dziękuje - miło cię widzieć. Uśmiechniętego wieczoru życzę. 1
Karina Westfall Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 @Waldemar_Talar_Talar Piękny wiersz i temat straty jest mi bardzo bliski. Cisza w tym wypadku to dla mmnie ta część osobowości, która w jakimś sensie zasypia wraz ze śmiercia najbliższej nam osoby. Powstaje ogromna bolesna pustka. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja schowałam ten ból bardzo głęboko ze strachu, że się "rozpadnę", jak tylko zacznę płakać. Byłam dzieckiem, to może mnie to usprawiedliwia. Łzy przyszły wiele lat później. Było trudno, ale jaka ulga. Bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 @Karina Westfall - cóż samo życie - dzięki serdeczne za przeczytanie i głosik. Dużo dobrego życzę. @Ulk - dzięki.
złote serduszko Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 cisza płacze , ciekawe .... smutny ten utwór ale i zarazem piękny i takie klimaty lubię pozdrawiam zuzia zapraszam na mój profil na nowy wiersz pt"dla mamy" będzie mi miło jak wpadniesz i zostawisz ślad życzę miłego i pięknego dnia
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 @MałaAga - dziękuje. @zuzia - dziękuje Zuziu za przeczytanie. Uśmiechu życzę.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 @Paweł Artomiuk - cieszy mnie twoje podobanie - dzięki. Pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 @Czarek Płatak - witam - aż strach się jej bać - dzięki Czarku. Pozd.
Lach Pustelnik Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 Ciekawe... Bo mnie, za każdym razem, uderza Pustka. Trochę tak, jakby w obrazie życia ktoś wyciął dziurę tam, gdzie była osoba mi bliska. I masa wspomnień, czasem dręczących, ale nie Twoja "cisza". Prawdę mówiąc, wolę tę swoją Pustkę:). Cisza zabija. Zwłaszcza wspomnienia...
Rekomendowane odpowiedzi