Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• czemu Janusz a nie Marek Krzyś Antoni Maniek Jacek lub Protazy albo Gustaw wciąż z Janusza robią głupka   A ja znam Januszów sporo co nauki wyższe wolą jeden robi dziś doktorat w tym magistrów grupa spora   nienagannie są ubrani pod krawatem i bez plamy mówią z sensem najważniejsze i czytają także wiersze   lubią piwo dobrą lufkę w której piją świetną wódkę lecz pijanych nie zobaczysz to Janusze - lecz inaczej   a więc proszę bez uprzedzeń ciut poczytać więcej wieddzy zdeptać taki stereotyp i zapomnieć szybko o tym :)))  
    • @Waldemar_Talar_Talar Raczej dobry- metafory średnie - ale brzmi...  
    • z pustą kieszenią wyruszył w świat droga  mu weną obok szedł wiatr   z pustym plecakiem wolno wędruje wolność mu znakiem mgła łąki maluje   jutrem się niemartwi dziś jego sterem widzi kamień porośnięty mchem   klęka przednim szuka minionego dodaje mu sił historia jego   nie martwi kieszeń ani pusty plecak zasypia ze snem czując jego smak   o świcie się budzi rosą twarz myje ulubioną nuci radości nie kryje
    • @Alicja_Wysocka Owszem, "stety" "niestety" tak.
    • @Agnieszka Charzyńska  Aż sobie wpisałam w Google znaczenie tego imienia, pomyślałam, że wszyscy o tym imieniu są tacy jak piszesz. Znalazłam to: Na internetowej stronie Słownika Języka Polskiego czytamy, że Janusz to „mężczyzna w średnim wieku, otyły, z wąsami, którego ulubioną rozrywką jest oglądanie telewizji i picie piwa.   Coś się jednak zgadza.   Ps. Rozhasane te Twoje rymy :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...