Gość Przemyslaw Prus Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 (edytowane) opowiem Tobie o czymś ważnym, opowiem o duszy... dusza dostrzega esencję chwili, zapisuje każde przyspieszone bicie serca, stymuluje każdy pełną piersią wdech - ten najgłębszy jest malarzem wspomnień koloruje je i zaciemnia w jej zakamarkach mieszka szept szmer i westchnienie każde niedopowiedzenie jest pukaniem do jej drzwi każdy niuans drobnostka i szczegół jest jej pokarmem, dusza nie żuje gumy, uśmiecha się gdy kichasz, nigdy nie ucieka, nie poddaje się, tuli ciebie po każdym twoim wyborze, sprząta po smutku gniewie i żalu drży przed złością i złem gdy ją wypełnią staje się mroczną, dusza nie wie co to susza choć zna każdą burzę, nie wie co to miód i cukier a zna każdą słodycz, nie wie co to ambicja i dążenie choć zna każde zwątpienie, nie wie co to złoto i diamenty choć jest bezcennym bogactwem dusza jest mieszkaniem zmysłów ich mieszaniem, poplątaniem i odwiecznym tułaniem odbiciem duszy jest spokój spraw jej porządne lustro i pozwól by chciała przeglądać się w nim jak najdłużej Edytowane 15 Grudnia 2019 przez Przemyslaw Prus (wyświetl historię edycji)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 @Przemyslaw Prus Obrazowo. Tylko jest mały problem. Tych z duszą jest niewielu. Pozdrawiam
Gość Przemyslaw Prus Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 @Andrzej_Wojnowski mój dziadek mawiał, że dusza człowieka leży gdzieś pod pęcherzem moczowym, bo długie desperackie wstrzymywanie go sprawia, że przy jego w końcu oddawaniu od razu robi się lżej na duszy...
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 A mnie wmawiano że to "oczy są zwierciadłem duszy" Moja ma kolor błękitny :-) a Twoja? :-)
Gość Przemyslaw Prus Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 (edytowane) Takie jak ja ni to zielone ni to brązowe - sraczkowate ;) Edytowane 13 Grudnia 2019 przez Przemyslaw Prus (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 @Przemyslaw Prus no chyba że tak :-) nie mam więcej pytań :-)
Gość Przemyslaw Prus Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 @Gosława myślałem, że chodzi nie wiem czemu o kolor oczu... co do duszy jest zielona i pokryta zielonym mchem ;)
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 @Przemyslaw Prus teraz to już za późno! :-) zakodowałam inny :-) :-) :-) Taaa mchy i porosty :-)
Gość Przemyslaw Prus Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 no cóż widocznie tak miało być ;) @Gosława oczy też błękitne?
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 @Przemyslaw Prus pytasz o mój kolor oczu? :-) Ja mam dziwaczne oczy :-) ogromniaste jak te postaci z mangi :-) bardzo jasno błękitne :-) czasami ludzie na przystanku zaczepiają mnie i pytają gdzie kupiłam takie szkła :-) :-) Odpowiadam wtedy że to spadek po tatusiu :-) ot cała historia :-)
Gość Przemyslaw Prus Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 @Gosławajak mnie pamięć nie myli w pewnym bardzo dobrym włoskim filmie pada zdanie "nigdy nie ufaj kobietom z błękitnymi oczami", ale to były Włochy więc może temu takie przekonanie... ;)
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 (edytowane) @Przemyslaw Prus zaufaj tej z zielonymi :-) :-) :-) blondynka :-) tak jak ja :-) :-) :-) Edytowane 13 Grudnia 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Gość Przemyslaw Prus Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 (edytowane) @Gosława ‘The ones with blue eyes are always the most dangerous’ a jednak pamięć już nie ta i płata figle :/ (cinema paradiso) Edytowane 13 Grudnia 2019 przez Przemyslaw Prus (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 @Przemyslaw Prus jejku znam ten film :-) ryczałam na nim :-)
Gość Przemyslaw Prus Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 @Gosława jeden z moich ulubionych. Też, bez emocji nie potrafię go oglądać. Jak drogi garnitur musi być uszyty na miarę.
Rekomendowane odpowiedzi