Ten utwór został doceniony przez użytkowników. WarszawiAnka Opublikowano 8 Grudnia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Podczas gdy świat na oślep wciąż pędzi i się zmienia, ja sobie dziś pozwalam na luksus niemyślenia. Ekrany wszystkie gaszę, rozłączam światłowody; robię to bez powodu – a może mam powody. Nie śledzę biegu zdarzeń, nie zbieram informacji; nie dbam, czy ktoś ma rację, czy wcale nie ma racji. Niczego nie roztrząsam i nie wyciągam wniosków, a gadające głowy to tylko lalki z wosku. Oddzielam się zasłoną od źródeł i transmisji; na dzisiaj nie mam planu – i nie mam żadnej misji. Łagodnie mnie kołyszą ciemności i sny smaczne: gdy noc spokojnie prześpię, może znów myśleć zacznę? Edytowane 9 Grudnia 2019 przez WarszawiAnka rytm (wyświetl historię edycji) 11
Marek.zak1 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 Wiersz, jak zawsze, fajny. Te lalki tylko myślą, jak Ci najwięcej zabrać pieniędzy. Zresztą bardzo wiele lat temu we Francji powstało powiedzenie: Nikt nie może spać spokojnie, jak w Paryżu obraduje parlament. Kolorowych snów:).
WarszawiAnka Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) @Marek.zak1 : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie Twój pozytywny odbiór. A co do Francji... myślę, że jednak możemy spać spokojniej, niż wiele lat temu tamże. :-S. Pozdrawiam :) Edytowane 8 Grudnia 2019 przez WarszawiAnka spacje (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 @Natuskaa : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @Kot : Dziękuję za Twój głos. :)
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sumie fajny i lekki, ale tutaj trochę gubi rytm. Jakby było: może znowu myśleć zacznę, to by się chyba lepiej czytało.
WarszawiAnka Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację, czasem zdarza się, że wpadnie mi jakaś dodatkowa sylaba i niepotrzebnie wydłuży wers. Zamieniam "w ogóle" na "wcale". :) Co do ostatniego wersu, "gdy" jest kluczowe. :) Dziękuję i pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @Jakub Adamczyk : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za pozytywny odbiór wiersza. Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za pozytywny odbiór. :) Ostatni wers zachowuje rytm poprzednich (14 sylab), tak więc "znów" ma swoje uzasadnienie. Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @Lach Pustelnik : Dziękuję za Twój głos. :)
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @WarszawiAnka Podoba mi się, higiena umysłu też potrzebna. A wiersz zgrabny. Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @Maja Cyman : Dziękuję za Twój głos. :)
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @WarszawiAnka No niby tak, ale czasem tak jest że nawet zachowując liczbę sylab czyta się nierytmicznie, więc albo problem w doborze słów, w akcentach, albo trzeba gdzieś nagiąć ogólną zasadę. Też mam kilka takich wierszy gdzie sylaby się zgadzają, a czyta się źle i borykam się z tym problemem. Ale to Twój wiersz i rób jak chcesz.
WarszawiAnka Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 (edytowane) @Mazur Teresa : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, cieszę się, że się podobało. :) A o higienę umysłu dbać trzeba - zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Pozdrawiam Edytowane 9 Grudnia 2019 przez WarszawiAnka spacje (wyświetl historię edycji)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 (edytowane) @WarszawiAnka Tja, droga autorko... Człowiek nowych czasów ma przechlapane, musząc być non stop online. Cóż... podobnie jak np. Violetta Villas, nie jestem fanem nowoczesności. Edytowane 9 Grudnia 2019 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 (edytowane) @Wędrowiec.1984 : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że znów się rozumiemy. Jednak...ja mogę od nowoczesności choć częściowo uciec. Ale gdzie ucieknie przed nią programista...? Pozdrawiam :) Edytowane 9 Grudnia 2019 przez WarszawiAnka spacje (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z rytmem róznie bywa. Czasem komentuję utwory innych Użytkowników zachęcając ich do zmian w rytmie, a im pasuje tak, jak jest...
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @WarszawiAnka Zgadza się, dlatego napisałem, że to Twój wiersz :)
Rekomendowane odpowiedzi