Magdalena Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Bo się zataimy w gadaninie i przejdzie mi obok ogień zwęglony kolor tęczowych kręgów moich w Ciebie wtajemniczeń A jeśli nie to już tylko chłodne szpiczasne kolce zostawią znamiona w mojej okolicy imion dosyć w około oczu Misiu ostrożnie używaj Edytowane 3 Grudnia 2019 przez Magdalena gadaninie (wyświetl historię edycji) 3
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 @Magdalena Fajnie, serio, ale "godaninie"? to jakaś gwara, czy neologizm od godów?
Magdalena Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pomyliłam się, dziękuję ps. to może być dobry neologizm Edytowane 3 Grudnia 2019 przez Magdalena (wyświetl historię edycji)
Magdalena Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, dobrego dnia.
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zastanawiam się, jak wyglądają nieszpiczaste kolce :). Pozdrawiam :)
Magdalena Opublikowano 4 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To proste, są zdarte. Dobrego dnia. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Magdalena (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A myślałem, że napiszesz, że tępe :))). Wzajemnie :) Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
Annie Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja bym jednak dała spiczaste Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że obie formy są obecnie uważane za poprawne. Też to sprawdzałem :)
Rekomendowane odpowiedzi