Joachim Burbank Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) mała klimatyczna kawiarnia szepty intymnych rozmów przygaszone światła kreślę kilka słów na skrawku serwetki tu spotkaliśmy się pierwszy raz poparzyłem się wtedy zieloną herbatą często odwiedzaliśmy ten stolik patrząc w oczy świec zastanawiam się co byś zamówiła o czym byśmy rozmawiali i tłuką się po głowie nieustannie te dwa słowa dlaczego tęsknię nikt nie odpowie serwetka zwyczajowo spłonie z krótkim sykiem Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Joachim Burbank (wyświetl historię edycji) 1
Paweł Artomiuk Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 "siedzę sam patrząc w oczy świec zastanawiam się co byś zamówiła o czym byśmy rozmawiali i tłuką się po głowie nieustannie te słowa dwa (dwa słowa) Dlaczego (mimo wszystko z małych liter) Tęsknię nikt nie odpowieserwetka zwyczajowo spłonie z krótkim sykiem" To co podkreśliłem nie podoba mi się i czytam bez tego. Poza tym spoko.
Ruth Mallory Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @Joachim Burbank Znam taką kawiarnię... Bardzo nastrojowy, tęsknota często uwalnia wenę, choć u mnie jest chyba na odwrót.
Joachim Burbank Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i sugestie! Dzięki za wizytę!
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlatego lepiej pisać na etykietkach po piwie. Są trwalsze i nie tak łatwopalne. Na szóstej to już czysta poezja. Pozdrawiam
Joachim Burbank Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @Andrzej_Wojnowski z etykietką może być ciężko, ale może podstawka (zwana też waflem) pod kufel bardziej by się nadała? Dzięki za czytanie:)
Joachim Burbank Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @Aira miło przeczytać taki komentarz:) Dziękuję!
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz tak. Mocniejszy klej. W końcowych latach ubiegłego wieku często przesiadywałem w " Złotym ulu" - taka knajpa w Sopocie (już nie istnieje) . Podawali zimne piwo prosto z lodówki. Parę minut, prawa fizyki i etykietki łatwo odchodziła od butelki. Zamawiałem zawsze kilka butelek i jedną szklankę. Świeczka, zapalniczka , kaloryfer przy oknie i było na czym pisać. Pozdrawiam
Joachim Burbank Opublikowano 4 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 @Pia dziękuję za czytanie i sugestie:)
Rekomendowane odpowiedzi