Gość Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 (edytowane) wystarczy otworzyć oczy by ze snu w sen popaść przymykając powieki ulecieć starym dniem na niewidoczne stoki a powrócić na srebrzystej fali wdzierającej się naszym wspomnieniem do brzegu miasta słońca wystarczy otworzyć oczy by błękit wycięty w szparach złotego piaskowca przekłuty ostrym promieniem oślepiającego światła był tylko nasz a dopieszczony zapachem wina światem innych się okazał wystarczy otworzyć oczy by stać się częścią miasta gdzie życie rozkłada się straganami a dzień kończą złożone sieci tylko tyle potrzeba by ze snu w sen popaść z każdym jego świtem Edytowane 27 Października 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Paweł Artomiuk Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 Podoba się. Podkreślenie na końcu zbyteczne. Pozdr.
jan_komułzykant Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 Ciekawy i dobry, sprawnie napisany wiersz, ładne rymowanie :) Pozdrawiam.
WarszawiAnka Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 Magiczny i plastyczny wiersz. Pobudza wyobraźnię, przed oczami pojawiają się obrazy - fragmenty wspomnień. Dobrze jest ze snu popaść w sen... Pozdrawiam
Ast Voldur Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 a)Przekuty czy przekłuty?Jestem niemal pewien, iż chodzi o to drugie. b)[...]światem innych się okazał[...] - w moim odczuciu koliduje to z całością drugiej strofy pod względem stylistycznym - przecież cały utwór jest napisany w duchu współczesności. c)[...]okazał się światem innych[...] - taki zapis przyjmuję do wiadomości. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 @light_2019 racja, słownik mój gubi się w językach i ojczystą mowę podkreśla.. dziękuję Light, poprawiłam. @Ast Voldur dziękuję, jasne, że błąd... poprawiłam @jan_komułzykant rymy same się pisały, ale tym razem wyciszylam je... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @WarszawiAnka oj tak... dziękuję Aniu
Gość Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 @Kot Miło, że byłeś tu ze mną na chwilę, aby popaść ze snu w sen. Dziękuję
Ast Voldur Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 O ironio ! Każdy zachwycał się nad wierszem nie potrafiąc dostrzec zawartych w nim błędów - zarówno semantycznych jak i składniowych.Gratuluję.Mnie nigdy nie przykuwały i nie będę przykuwać utwory, w których muszę poprawiać autora.Z prostej przyczyny.Odbieram to jako brak szacunku dla czytelnika(a napiszę coś tam na odczepnego, idioci i tak nie zauważą).Ja zauważyłem.Dziękuję.
Gość Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 @Ast Voldur teraz wiem na pewno, że wróciłeś...
Czarek Płatak Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 Świetny! A życie rozkładające stragany życia w mieście rządzi!
Rekomendowane odpowiedzi