Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

burza

Rekomendowane odpowiedzi

kenichewa.

moim zdaniem ten fragm.:

"i kiedy deszcze
kłują szyby
i widzę że coś płacze gorzej jeszcze
to wtedy mój płacz
jest jakby na niby"

nie 'wpasował się' do tekstu... technicznie dziwnie brzmi w moim odczycie...

ale całość jest b. dobra
momentami nudzi się klimat "burzenia"
ale 2 ostatnie wersy ratują całość...

ode mnie gratulacje za tekst...

/ktotam

p.s. wstydzę się tego, że mój wiersz poniżej ma tak dużo komentarzy - choć zazwyczaj to jakieś bezsensowene teksty (oczerniam również siebie w tym przypadku...) a takie dobre wiersze jak ten potrafią 'przemijać z wiatrem' z garstką wypowiedzi.. może dlatego właśnie wyrzuciłem wszystkie swoje teksty... nie jestem poetą, nie byłem... i raczej nie będę... to nie jest chyba miejsce dla mnie... przyznam, że poezja jest dla mnie czymś bardzo ważnym... zdecydowałem się nie wycierać o nią butów... Pani wiersz jest przykładem normalnego ujęcia Poezji Współczesnej moim zdaniem....

Witam Pana Panie Romanie;-)

Jest Pan pierwszą Osobą, która zauważyła tę instrumentację- w sumie jest to najbardziej przemyślany fragment wiersza, od którego się zaczął on w ogóle;-)a jak dotąd w innych miejscach, właśnie za ten fragment najbardziej mi sie obrywało .bardzo się cieszę, że Pan znalazł w tym tekście to, co miałam na celu;-)serdecznie pozdrawiam;-)

Panie Ktotam- proszę wyrzucać, to co uzna Pan za stosowne-ale proszę też zostawiać to, co trzeba;-)Pozdrawiam;-)