Ewula Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) Zmierzchem okryły się dawne wspomnienia Brzaskiem rozbłysły chwile codziennego dnia Pragnę niezliczonych momentów tego uniesienia Przy bezmiarze uczucia, które we mnie drga. Zachowam nastroje, wtedy nie przeminą Marzenia, dzięki którym mogę znowu śnić Nieulotne chwile szczęścia - niech one nie zginą Radości, dzięki którym mogę istnieć, żyć. Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez Ewula (wyświetl historię edycji) 2
8fun Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Na dzień dzisiejszy" to chyba nie przejdzie. Pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 można trochę popracować - ja czytam po swojemu: okryły zmierzchem się dawne wspomnienia brzaskiem rozbłysły momenty dnia spragniona płonę do chwil uniesienia które w bezmiarze wciąż we mnie gra nastroje schowam - niechaj wiecznie trwają wchodzę w swój światek by dalej śnić ulotne szczęście czmychnęło jak zając nowe poszukam chcąc dalej żyć pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odbieram twój wiersz jako nie tyle pełen optymizmu, co woli zachowania i podtrzymania doświadczonej radości życia, też przez poezję... Zakłada więc możliwość, czy nawet niebzpieczeństwo jej utraty... I to mi się właśnie w nim podoba, bo powoduje, że jego wypowiedź, pomimo uniesień i entuzjazmu, nie jest naiwna. Radość i piękno życia są czyms realnym i każdego dnia rano otwierają się przed nami dając nam możliwość zdecydowania się na to, by je przyjąć i przez to pozwolić doświadczonemu złu "przykryć się zmierzchem". Piękne, bezpośrednio i odważnie wyrażone wyznanie oraz deklaracja, wzruszyły mnie. :) Pozdrawiam. Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez duszka (wyświetl historię edycji) 1
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Jeszcze popracowałbym nad tekstem. A jeśli stawia się przecinki, stawia się i kropki. pozdr 1
Ewula Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Dziękuje za rady i dobre słowo:) Pozdrawiam serdecznie Ewa
WarszawiAnka Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Bardzo liryczny i miły w odbiorze tekst, ale zgadzam się z innymi Użytkownikami, że trzeba dopracować formę. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, lubię Twoje przeróbki i epilogi. :) Ciekawie jest przeczytać Twoją wersję wiersza Ewuli: oba wiersze, choć tematycznie niemal takie same, są jednak zupełnie odrębne... Wprowadziłabym jednak pewne zmiany: wers 6: we własnym świecie wciąż będę śnić ("światek" mi tu nie brzmi) wers 8: nowego szukam chcąc dalej żyć (bo szukamy czegoś) albo: nowe odszukam chcąc dalej żyć Pozdrawiam :)
WarszawiAnka Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 @Ewula , @Jacek_Suchowicz : Zainspirowaliście mnie i napisałam własny wiersz - dziękuję! :) Poza tym - ten temat mnie trochę podbudował. Za to też dziękuję. :) Pozdrawiam
Ewula Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Dziękuję wszystkim za rady:) Bardzo dziękuję:)
Rekomendowane odpowiedzi