SMERFopoETKA Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 U nas nie padało ponad miesiąc i susza jest duża więc piszę kilka słów o suszy z humorkiem chociaż to że nie ma deszczu nie jest zabawne oczywiście. "Szła susza szuchą szosą" Mówią że w lasach dużo kleszczy A od miesiąca nie ma deszczy Gdy jesteśmy brudni Potrzebujemy wody ze studni A moja studnia pusta Usycha nawet kapusta Nie ma wody miejskiej Nie ma także wiejskiej Myję się rzadko ,raz na czas Do tego zachęcam także Was :-) Możesz wytrzymać bez mycia Ale nie wytrzymasz bez picia 3/4 Planety to ogrom wód A Ja czuję wody głód Bez wody biedne są roślinki Smutne mają minki Dobrze że chociaż skończyły się upały Bo mi myśli słabo grały. To mój pierwszy utworek na waszej stronie :-)
Gość Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Tam chyba ma być ""Szła susza suchą szosą", a nie "szuchą". Co jednak ten tekst porabia w miniaturkach? Radziłbym go przenieść do wierszy gotowych, albo do warsztatu - a stąd usunąć. Pozdrawiam.
SMERFopoETKA Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2019 Chyba to jest fraszka a nie wiersz to dałam tutaj. Jestem nowa tutaj to nie byłam pewna gdzie dać. W tytule jest niby błąd dlatego że jak wymawiamy to zdanie to przeważnie robimy błędy i łamiemy sobie język :-) W pierwotnej wersji na końcu miało być : Dobrze że skończyły się upały - bo mi przygrzało do łysej pały :-) Ale ponieważ nie mam łysinki to mi nie pasowało.
Rekomendowane odpowiedzi