iwonaroma Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 piszemy wiersze świadomi końca z nadzieją na dalszy ciąg w lepszym świecie banalne? ale czymże jest życie jeśli nie zwykłą historią 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moim zdaniem, Iwono, życie jest niezwykłą historią. A pisanie wierszy, opowiadań, czy też innych form lit. to przygoda. Może wtedy juz jest się "w lepszym świecie?"
iwonaroma Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na pewno życie sztuką jest lepsze, niż np. praca w kamieniołomach :) Więc w tym sensie takie życie jest lepszym światem - jeśli oczywiście ma się ku temu inklinacje i czerpie z tego radość, a nie np. męczy się przy liczeniu zgłosek ;) czy denerwuje przy mieszaniu farb :) Ale i ono się kiedyś kończy, czyż nie? - biorąc sprawę jednostkowo, bo ogólnie zabawa trwa nadal, właściwie wiecznie i to jest optymistyczne. Zwykła niezwykła - w sumie :) serdecznie pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 słabe to, to. może następnym razem. pozdrawiam t.
Magdalena Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 Dla Ciebie, odpowiedź na Twój wiersz nie, nie mam nadzii na pisanie poezji nie chcę się zsylabić w puszek opleść zcukrzyć do różości niech mnie bronią gęsi kapitolu prawdę mówię chcę ich wrzasku nie czekaj nadziei śpij spokojnie ptactwo jeszcze jest
iwonaroma Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzę, że poeta z tych bardziej wymagających. Wobec innych :) zdrówka
Czarek Płatak Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Tym właśnie jest Iw. Tylko ja jakoś nadziei nie mam... No, może gdzieś głęboko schowaną i bardzo maleńką..
iwonaroma Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż, maleńkie ziarenko wyrasta niekiedy w wielkie i mocne drzewo... :) A z drugiej strony, nawet gdy nadziei nie ma to jest możliwość twardych dowodów w postaci rzeczywistości. A ona przecież nie zawsze i do końca jest zła...Ziarnko do ziarnka - i zbierze się miarka :) dzięki za serce
Rekomendowane odpowiedzi