Maria_M Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 ona mu zbrzydła albo spowszedniała już jej nie kocha a kochać powinien głaszcze jej włosy żeby dłużej spała trzyma w objęciach skostniałych prawideł przed laty miłość obiecał i wierność ono to samo wyrzekła - naiwna a teraz kwitnie jego obojętność przez którą ona też stała się inna co było cudem i zauroczeniem kręci się piątym niepotrzebnym kołem złamanym dyszlem i dachem dziurawym z dużym przeciekiem pod rynną na dole na jednej tacy układają myśli każdy z osobna i na własną modłę ona mu lepszej przyszłości nie wyśni jest dla niej zbędnym bezgarbnym wielbłądem a mimo wszystko karawana jedzie chociaż brakuje wody na pustyni wszyscy wokoło znajomi sąsiedzi z zazdrością patrzą na dzieło idylli 4
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powinien jej wcześniej zaśpiewać i zniknąć. I wrócić za dwadzieścia lat. To było by coś. Pozdrawiam 1
Maria_M Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słucham i się uśmiecham:)) Dziękuję i pozdrawiam.
Marek.zak1 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Porażające, gorzkie i trafne. Jeszcze na deser: Ona jest dobra i mia, Ale się bardzo roztyła. 1
Maria_M Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A on jest dalej księciem, tylko na brzuchu wzdęcie. Dziękuję:)) 1
Marek.zak1 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ------------- Właśnie. Niedawno opublikowałem tu "Zaniedbani, zapuszczeni". W temacie..
Maria_M Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałam, komiku:))))))))
Marek.zak1 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ------------------- Dzięki . Taki mam klimat:)
Maria_M Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 @Natuskaa @Czarek Płatak Dziękuję, pozdrawiam:))
beta_b Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 przed laty miłość obiecał i wiernośćono to samo wyrzekła - naiwnaa teraz kwitnie jego obojętnośćprzez którą ona też stała się inna jest dla niej zbędnym bezgarbnym wielbłądem Maryś, pewnie tak wyglądać może małżeńskie rozczarowanie, ale jak dla mnie pretensje PL są nad wyraz ciężkie. Biedna misia: on obiecal, nie dotrzymał, ona tylko mu oddała. Każdy bierze odpowiedzialność za swoje, tu jest raczej obrzucanie. Rozumiem uproszczoną konwencję ale jestem daleka od jej promowania. W kwestii rymowania i formy - tradycyjnie - super. bb
Maria_M Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beto, wiele jest takich małżeństw pięknych na pokaz, w w domu kocioł. Właśnie o tym mówię. Nie chodzi o obrzucanie się błotem, tylko o stwierdzenie faktów. Niektórzy, co odważniejsi poodchodzili od siebie, a niektórzy tkwią w malignie.
Rekomendowane odpowiedzi