Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @akowalczykBardzo dziękuję za serduszko! :) 
    • @Berenika97 Bereniko. Ciągnie mnie bo szukam wciąż wyrazu dla tego, co irracjonalne, podświadome i wymykające się logice. Chcę  dotknąć prawdy ukrytej pod powierzchnią rzeczywistości. To moje dążenie do wolności wyobraźni, snu i symbolu, gdzie sens nie musi być dosłowny. Lapidarnie rzecz ujmując ciągnie mnie do niezależności, oderwania od schematów, szablonów i ponurej rzeczywistości. Szukam czegoś co jest niewidoczne. Czasem w sposób irracjonalny. Czasem się w tym gubię jak w labiryncie. Szukam głębi w człowieku który jest fenomenalny umysłem a sam nie przyjmuje tego do wiadomości.   Czasem mam doświadczenia bolesne. Niezrozumienie. Ale mam w sobie tę dzikość która jeszcze walczy. Wiem też, że czasu mam coraz mniej. Jak każdy. Tylko nie każdy to rozumie.     O, i się nagadałem. Sama chciałaś :)   Dzięki Bereniko.
    • @Marek.zak1Bardzo dziękuję! Osobiście lubię poznawać nonkonformistów - to bardzo ciekawi i twórczy ludzie, dzięki którym można inaczej postrzegać świat. :) 
    • @RomaJa też nie rozumiem, dlaczego ona mogła tak napisać o Twoim wierszu, no po prostu nie mogę tego pojąć. Bardzo dziękuję, tak samo pomyślam o Tobie - ale się słodko zrobiło. :))))
    • I zarówno - Ukraińcy - jak i nasi różni sojusznicy - po prostu uważają, że lotnisko w Jasionce niedaleko Rzeszowie i nasze drogi krajowe - autostrady - są ich, nie - to nie jest ich - to jest nasze i w związku z czym - czy komuś to pasuje - czy też nie, to - zamykamy i robimy - remonty.   Pan Prezydent Senior - Andrzej Duda    I historycznie rzecz biorąc: wyżej wymienione lotnisko jest po prostu moje - przed Drugą Wojną Światową moi przodkowie mieli tam Dwór, a nie jakiś tam dworek i czego jeszcze nie rozumiecie?   Łukasz Wiesław Jan Jasiński Herbu Topór 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...