Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) jeśli jesteś milonerem i dajesz sto milionów na spaloną katedrę podnosi się krzyk że mogłeś oddać je na ubogie dzieci jeśli rządzisz państwem i z budżetu przeznaczasz pięćset na każde dziecko słyszysz krzyk że okradasz społeczeństwo nie bądź idiotą rób swoje nawet jeśli nie jesteś milionerem Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 3
Marek.zak1 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Milioner daje swoje piniądze, natomiast rząd nie ma swoich pieniędzy i zabiera jednym, często biednym i daje innym, twierdząc, że jest taki dobry. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ok. Dzięki za komentarz. Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Jeśli nie wiadomo o co chodzi, wiadomo, że o kasę :) PozdrawiaM.
Marek.zak1 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. --------------- I wladzę :(
Don_Kebabbo Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Muszę zgodzić się z Markiem: zawsze znajdzie się ktoś, kto krzywo patrzy na to, że ktoś, kto ma kasę, robi z nią co chce, ale rząd kasy nie ma jeśli jej komuś nie zgarnie - jeśli robisz w wierszu takie porównanie, to ma ono sens tylko jeśli rządzący, o którym piszesz, wykłada te pieniądze z własnej kieszeni, a tak nie jest: owszem rządzący płaci podatki jak każdy obywatel, ale w sytuacji przytoczonej, ze swojego oddaje tylko cząstkę, resztę dorzucamy wszyscy po trochu. Może i rozumiem, co chciałeś przekazać, ale z doborem argumentów moim zdaniem nie trafiłeś. Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za obecność. Również pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Patrz, a ja, naiwny, myślałem, że w obu przypadkach, to o te biedne dzieci chodzi, a tu tylko o pieniądzach i o pieniądzach (no i coś tam o władzy), ech... widocznie taka już 'wrażliwość' współczesnego świata. No i katedry trochę szkoda. Co nie? Dzięki za obszerny komentarz i pozdrawiam z całego serca.
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 @Kobra, serdeczne dzięki za to osamotnione serduszko, które niczym ten 'wdowi grosz' rzucony na szalkę wagi przesuwa jej wskaźnik w kierunku Nadziei - może nie wszystko jeszcze stracone :). Pozdrawiam :)
Don_Kebabbo Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zwykle spłacam, zamiast zgłębiać ;) A skoro i o władzy coś tam, to poprawiona wersja ma moje poparcie - mały szczególik, a robi różnicę. O katedrze się nie wypowiem - czego bym nie powiedział i tak mnie skrytykują. A nie, czekaj, to nie ta bajka (chociaż może ta, sam już nie wiem). Pozdrawiam raz jeszcze.
Rekomendowane odpowiedzi