Ewelina Alicja Orpel Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) Mówisz ,ze tęsknisz za mną.Tęsknisz?Póki co kłamiesz Czujesz jak moje imię w oddali unosi się echem Potem może być cisza, obawy swe zabierz Razem z mą tęsknota nie będąca blefem. Nie chce Twej tęsknoty, słów na wiatr rzucanych Żadnych nie chcę słów , nie chcę nawet listów Nie chcę już nazywać Cię mym ukochanym Gdybys tęsknił to choć raz byłbyś tu. Ciebie ?nie ma tutaj ,chyba , że kolana Obdarte będą od błagalnych trenów Ta pustka jest tęsknotą, która mi oddana wypełnia tamtą pustkę, a więc więcej nie mów. Tamten stryczek był dla Ciebie diamentową kolią A ja byłam manekinem w Pasażu tamtych lat Nikt nie kocha manekina z diamentową kolią Ty jedynie kochasz tamten diamentowy świat Ja szlifuje dnia każdego siebie, swe cierpienia Oszlifuje swe marzenia, które mam,uwierzysz? I tak tęskniąc czuję ,że są do spełnienia Pamiętając tylko by dla Ciebie nie żyć. Manekinów mnóstwo , wybierz z pośród wielu Jednak miałam serce bijące, nie wiedziałeś? Beze mnie jest pusto i jestem jak bieluń Mówiłam Ci o tym kiedy mnie poznałeś... Edytowane 23 Marca 2019 przez Ewelina Alicja Orpel (wyświetl historię edycji) 2
Marlett Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Straszny natłok zaików osobowych; A Cię ???nie ma tutaj, chyba , że kolana Przecinki w stanie opłakanym; Ja szlifuje dnia każdego ,siebie, swe cierpienia I tak tęskniąc ,czuję ,że są do spełnieniaPamiętając tylko ,by dla Ciebie nie żyć Ogólnie wiersz nadaje się do Warsztatu :) 3
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) Jak koleżanka wyżej wiersz do przepracowania w warsztacie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jako czytelnik nie znam tamtego stryczka i chciałbym się więcej o nim dowiedzieć, albo zaniechałbym wskazywania bliżej nieokreślonego. Edytowane 23 Marca 2019 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 1
Marlett Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) Popraw rónież literówki :) Przecinki stawiamy po wyrazie, a nie przed :)) ,a nie przed wyrazem; Mówisz ,ze tęsknisz za mną. Edytowane 24 Marca 2019 przez Marlett (wyświetl historię edycji) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) Droga autorko, wiesz jest bardzo ładny, choć może rzeczywiście trochę trzeba by było go dopracować. Szczególnie spodobał mi się fragment: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ładnie i klimatycznie ujęte. Daleki jestem od krytykowania tego co chciałaś wyrazić tym utworem. Zawsze staram się wydobyć jakąś głębię z tego co czytam i ta głębia tutaj jest, co mnie się bardzo podoba. :-) Nie będę także rozpisywał się o takich rzeczach jak np. metrum albo średniówka, bo możesz nawet nie chcieć ich przestrzegać. No, a jeśli będziesz chciała to na pewno się ich nauczysz, a póki co na pewno coś tym wierszem chcesz światu powiedzieć. :-) Czuję, że wiersz wyraża tęsknotę oraz gorycz po stracie ukochanej osoby. Podmiot liryczny pragnie żyć i spełniać się pomimo tej utraty... i bardzo dobrze! :-) Edytowane 23 Marca 2019 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
Ewelina Alicja Orpel Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Dziekuje bardzo za każdą z uwag. Wiem , ze to wiersze do dopracowania i nauczyć się muszę wiele. Pisze, dla mnie to już wiele. I to dzięki bliżej nieokreślonej tamtej pustce . 1
Don_Kebabbo Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Do połowy parę dobrych rymów można wyłowić, dalej: kolią-kolią to już z leksza przesada ;) Pozdrawiam.
Annie Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to popraw. Trochę za dużo tych diamentów i powtórzeń jak na jedną strofę. Zaimki osobowe raczej małą literą - to nie list. 1
Marlett Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wczoraj zaimków było znacznie więcej. Mimo to, jeszcze wiele jest do prawienia:)
Ewelina Alicja Orpel Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej?Raczej.To jest mój list w postaci wiersza. Mój zaimek i moja świadoma duża litera. NO to poprawiam. Na tyle na ile mogę. Na ile chcę. Lubie swoją przesadę. Dla mnie za to używanie „ z leksza” to przesada. :) Pozdrawiam Edytowane 24 Marca 2019 przez Ewelina Alicja Orpel (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Na początek może uporządkuj interpunkcję. Jej stosowanie opiera się na ustalonych zasadach, a w wierszu tak jakby pełna swoboda w tym temacie :) Pozdrawiam serdecznie :) 1
Annie Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brakuje kropki nad z - przecież to chyba nie sepleni małe dziecko? I spacji po przecinku. Brakuje spacji po znaku zapytania Raczej ze mną Chcę Gdybyś spacja! Po znaku zapytania, nie przed. spacja! chyba, że spacja za dużo spacja! słów, nie chcę Dlaczego raptem wielką literą? szlifuję Oszlifuję spacja! mam, uwierzysz? źle przecinek Edytowane 25 Marca 2019 przez Annie_M (wyświetl historię edycji) 5
Marlett Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Autorka wiersza nie zauważa blędów,. Mnie już opadły ręce więc cieszę się Annie, że znalazłaś czas na wyłuszczenie ich na przykładach. :)) 1
Annie Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasami człowiek musi. Inaczej się udusi :)) 1
Don_Kebabbo Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i tak podziwiam, że się chciało ;) 1
Ewelina Alicja Orpel Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Mało w takim razie brakuje wam do podziwu -wielcy bezbłędni poeci:)
Marlett Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie lubisz poetow - trudno, a my chcieliśmy tobie pomóc :)
Ewelina Alicja Orpel Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To Twoje słowa, lubię ludzi. Lubie tez poetów którzy są ludźmi , a ich pomoc nie jest tylko zadufaną pretensją. Konczę wątek , a za pomoc jestem wdzięczna :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi