arkadius Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 (edytowane) Małgorzacie upolujmy sobie świętego Homobona z Cremony uszytego na miarę naszych możliwości patrona pieniędzy odpowiedniego do żarliwych modlitw w dniu codziennym lub Judasza Iskariotę mentora tajnych współpracowników odbierających co miesiąc w lokalach kontaktowych wygraną w lotto nosząc dla kamuflażu w klapie marynarki Matkę Boską wiatropylną niechętną tęczy tak jakby ktoś dał się na to nabrać tłumaczył na wiele języków ponadczasową mądrość spisaną przez ghostwritera za którą przyznano Nobla a może spotka nas cud i napotkamy największego z tuzów gwóźdź programu z watykańskim certyfikatem patentem Męki Pańskiej Jeszuy Ha Nocriego (zrodzonego z małoletniej matki i ojca Syryjczyka co rozdziewiczył ją siłą) jemu po wypiciu Red Bull'a urosły skrzydła i zaczął chodzić po wodzie jeziora Galilejskiego będącego dla niektórych morzem wiodło go amerykańskie marzenie wymiana Franciszka na inne paździerze Edytowane 26 Marca 2019 przez arkadius (wyświetl historię edycji) 1
beta_b Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do korekty. Rozpatrywałam się ukrytych intencji i neologizmu, ale chyba to zwyczajne orto. Całość niezła jako zabawa w dekodowanie. Pop kultura, paczwork (religii, polityki, sztuki); budzi skojarzenia z Andy Warholem, Bułhakowem (przez Małgorzatę). Zabawa w pokomeny staje się realem. Może być traktowany jako prowokacja, ale taką funkcję pełni sztuka. Dla mnie szczególnych emocji nie niesie. Pozdrawiam, bb
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po żołniersku, przecież był rzymskim legionistą. Przeczytałem z ciekawością. Trochę chaotycznie ale podobno na początku był chaos albo Armia Czerwona. Pozdrawiam
Maja Cyman Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. obawiam sie ,że z takim nastawieniem Jego skały nie przejdziesz.Przykro mi
Rekomendowane odpowiedzi