Magdalena Wierebiej Opublikowano 15 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 patrzę przez okno widzę ludzi śpieszących gdzieś bez ustanku... każdy kroczy wybraną przez siebie drogą czy słuszną podjęli decyzję? nie wiem....to ich wybór a ja wciąż stoję przy oknie wciąż szukam i szukam szukam siebie bez rezultatu pośród nich mnie nie ma czy kiedyś zobaczę pośród nich siebie? nagle spostrzegam postać stoi sama niezauważona w podartych ubraniach smutna... podchodzi do niej mężczyzna podaje jej rękę mówi do niej dziewczyna wstaje uśmiecha się idzie za mężczyzną pod prąd ludzi zatrzymują się na rozstaju są dwie drogi asfaltowa zaludniona i polna opustoszała mężczyzna znika dziewczyna stoi rozgląda się w końcu rusza z miejsca dokonała wyboru poszła polną drogą sama ale szczęśliwa podąża polną drogą podąża do obranego celu widzę jak znika na horyzoncie jest pewna swej decyzji nie ogląda się za siebie idzie i idzie patrzy w niebo spełnia przeznaczenie rozwija skrzydła i leci do nieba... okno stoi puste czeka na kolejną niepewną...
Catalina Acosta Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Słabiutko - to delikatnie powiedziane. "Leci do nieba" - proponuję zejść trochę na ziemię. "Stoje przy oknie", "patrzę przez okno", "pośród nich mnie nie ma", " zobaczę pośród nich siebie" - te powtórzenia nie mają sensu... Nic nie ma w sobie ten "wiersz". Pozrd. Cat
Ona_Kot Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 bardzo mi przykro ale poza pierwszą zwrotkę nie udało mi się dobrnąć przy żadnym z trzech czy cztrech podejść aż dziw, że wystarczyło na tyle cierpliwości więc; czytać czytać czytać ....... pozdrawiam
Katarzyna Brzezińska Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Piękny tekst :) Codzienne zagonienie, brak czasu, szary tłum jednostajnych ludzi... Ludzi, wśród których każdy musi podejmować ważne decyzje, niekiedy przynoszące ukojenie, niekiedy bardzo bolesne. Dziewczyna wybiera dobrze, jest szczęśliwa, lecz niekoniecznie musi tak być z każdym z nas. Mimo to wiersz tchnie nadzieją na to, że część tych wyborów może być radosna. Za "oknem" toczy się życie szybkie, pełne indywidualnych uczuć i ważnych wyborów. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi