Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Znam i ja :)

To chyba żaby będą nastepnym tematem wiersza.  A ja żaby i ropuchy wyjątkowo kocham,  zawsze jak mi się trafiły w dzieciństwie,  brałam na ręce.  :)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Może nie aż do tego stopnia, ale zawsze podobały mi się ich muszle, to, że noszą swe domki na grzbiecie - i ta rozbrajająca ślimaczkowa powolność nie pozbawiona jednak determinacji. :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @huzarc mocny wiersz i ogólnie przesłanie. Potrzebne są takie głosy we współczesnym ślepym i głuchym świecie.    Pzdr.  
    • na cmentarzu wielkie krzyki bo się biją nieboszczyki w świetle srebrnej galaktyki gra w piki daje wyniki  całuję rączki panny Weroniki choć nie jestem amantem  raczej wielkim Nikim o rety! Droga Mleczna wzywa zdobywców.....
    • umrę ci kiedyś trochę o świcie lub późnym wieczorem nie znajdziesz mnie, nie wypatrzysz wszystko co cenne zabiorę   uśmiechy zabiorę słodkie serdeczność, łagodność i miłość i umrę ci trochę, naprawdę jakby mnie nigdy nie było   będziesz zdziwiony i smutny że ci bezczelnie zniknęłam i że co było najdroższe na krótką wieczność przejęłam   nie szczędzisz mi zmartwień, kłopotów i kłody wyrzucasz pod nogi więc umrę ci trochę za młodu byś doznał choć cząstki trwogi   umrę bo musze kochany odpocząć, odetchnąć przez chwilę nie szumi mi w głowie od ciebie i dawno spłoszyłeś motyle   to tylko chciałam powiedzieć że umrę mu trochę- już wiecie   poskładaj mnie w całość nim padnę nim umrę - kochany mój świecie...    
    • @viola arvensis cieszę się, że się rozumiemy:)
    • @Michał Czachorowski ciekawie co autora zainspirowało - obserwacje czy własne przeżycia... Bo wiersz zajmujący, nie powiem. @Simon Tracy najważniejsze żeby smrodu za sobą nie zostawić po tym paleniu :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...