Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 W kociej rodzinie czas wolno płynie jest sześć kociątek, tato i mama, kocia rodzina mieszka we młynie, a młyn pracuje dzisiaj od rana. Młyn stał daleko nad jakąś rzeką, błękitna woda kołem kręciła, tato Filonek oznajmił żonie, że muszą dzieciom nadać imiona. Najstarszy synek będzie Mufinek, bo przypomina smaczne ciasteczko, kolejny kotek, to będzie Psotek bo jest niesforny, łobuziak- deczko. A trzecią z rzędu burą córeczkę nazwiemy Todzia, jej brata Pysio, jeszcze została nam Kokardeczka, a najmłodszego wołamy: Dyzio. Słoneczko świeci, ptaszki śpiewają, kocia rodzina cała w komplecie, lecz jak na imię ma kocia mama? To jest zagadka. Czy dzieci wiecie? 26.01.2019r. 6
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
evicca Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Lubię wiersze dla dzieci, może też wrzucę tu kilka swoich, które napisałam dla mojej córeczki? Twój, Mario, też jej dziś przeczytam, na pewno jej się spodoba. Pozdrawiam.
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super! Bardzo dziękuję:) Coś ostatnio naszła mnie wena na wiersze dla dzieci. Pozdrawiam 1
Marlett Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) kotek filonek nie miał ogonka jego żona zwi się maja śmietanka Edytowane 30 Stycznia 2019 przez Marlett (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Marlett! Dzieci mogą różne imiona wymyślać dla kociej mamy. Wiersz jest przeznaczony dla dzieci przedszkolnych, można go wykorzystać do zajęć plastycznych, matematycznych, środowiskowych, jak również do wprowadzania liter i nauki pisania i czytania. Dziękuję, pozdrawiam:)
Marlett Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pospieszyłam się :) Może usunę post ?
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie. Jest Ok
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Maja Śmietanka - to pomysłowa nazwa kociej mamy :))) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 30 Stycznia 2019 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 1
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 @Marcin Krzysica bardzo dziękuję :))
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Słodko :) Pisanie dla dzieci wcale nie jest takie łatwe. Kiedyś napisałam wiersz dla bratanka. Pomyślałam, że zadzwonię do niego i mu przeczytam. Czytam, czytam... jak skończyłam, pytam Szymka, no i jak? Cisza. Halo, cisza. Nikogo. Rozłączyłam się. Po pewnym czasie, dzwonię jeszcze raz, bo nie wiem co się stało. Umarł ze śmiechu, czy się zapłakał? Szymku, co się stało? - Ciociu, za długi, nudziło mi się Edytowane 30 Stycznia 2019 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .... Mario, może to bzdurka, ale tutaj tak mi to... dzieci czy wiecie. Nie musisz nic zmieniać..:) A wiersz dla dzieci znakomity, lepszy od dzisiejszych 'strachobajek'.! Pozdrawiam.
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hahaha:) Dzięki siostra. Edytowane 30 Stycznia 2019 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Nato. Mnie osobiście najbardziej podoba się czwarta zwrotka, ponieważ mam Kokardkę, piękną, mądrą Kokardeczkę. Pozdrawiam:) Edytowane 30 Stycznia 2019 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 @marekg bardzo dziękuję:)
Maria_M Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś Ty kotku chciał?? Dziękuję:)
Czarek Płatak Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spokój, to u mnie towar deficytowy ostatnio bardzo ;)
Maria_M Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam i życzę spokoju :))
Czarek Płatak Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Oj, przyda się
Rekomendowane odpowiedzi