Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Marysiu wiem , co za bąśn, tam były tez kruki, Smutna baśń. O dziewczynie, której bracia zamienili się w kruki. Musiałabym sprawdzić. Pa. :))
Maria_M Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już sobie przypomniałam. To Dzikie Łabędzie Andersena.
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 No znam, aleć jakoś nie pamiętam dobrze. Wiem, ze smutna. Coś tam teraz przypomniałaś. Dzięki. Teraz muszę zniknąć. Mam sprawy nie cierpiące zwłoki. Pzdrowczyk Marysiu. :))
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 A czyje to? Te "Dzikie łabędzie"?
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No... co dwie głowy, to nie jedna. Hej. Alem zadowolona.
Maria_M Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))))
Wiechu J. K. Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytając powyższe słowa przyszła mi na myśl filozofia chińska Yin Yang. Ciekawy wiersz - "baśń" Justyno! Pozdrawiam :)))
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to juz metafizyka, Wiesławie. Jeszcze pomyślę nad tym. Dziękuję za to spotrzeżenie. J.
Horrendum Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... głupi ja cytatu nie zna, nie wie czy twój czy czyjś? czy się bawić nim? czy nie ruszać nic?.... ... tak naprawdę to zgrzyta tylko wizualnie, dałbym enter od razu po rycin. jak tekst do ruszenia to po zwykłym jaku coś bym dodał o mocy ich wystraszenia. "trzech z rycin dla wystraszonych dzieci jak .... .... ...." ... to jest tak dobre i dopracowane dzieło, że można śmiało wszystko z małej bez interpunkcji. Czyta się samo - płynie jak liść w strumieniu. Nie ma co ograniczać czytającego, cięcie linii i rytm prowadzą same każdego jednego w jego własnym tempie... ... wymyślam na siłę ;) bardzo mi się podoba i wszystko wydaje się ok... ;) ... dziękuję za wiersz i pozdrawiam, marian. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, nie... głupi. Dlaczego zaraz tak. Poczatek tekstu napisany kursywą to fr. piosenki dla dzieci - autor nieznany. Tytuł piosenki: "Wąską scieżką przez ogródek...". Ot, już uzupełniam, dodaję informację. Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ładne, zgrabne Justi. Do niczego się nie czepiam. Fajne :D bb 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po jak niech zostanie tak, jak jest... Nie ruszam. Ale dziękuję za powyższą informację. Miłe, iż: wg Ciebie, Horrendum, acz ograniczać moze czytajacego. No moze i tak, moze, i nie. Wszystko płynne, jak napisałeś: Jeśli Twój komentarz: taki "wysiłkowy", to ponownie dziękuję - napracowałeś się. Też dziękuję za czytanie i też pozdrawiam. Justyna.
Maja Cyman Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Slicznie to utkałaś Justynko
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć Maja. Dzięki za takie miłe słowa, i za czytanie. J.
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Betko, :)) J.
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chiny przeplotły się z dziejami kultury śródziemnomorskiej - Toż to cały Wszechświat, Wiesławie. Ależ wiele dopatrzyłeś się w wierszu. Dziękuję. Pozdrawiam J.
samm Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. samm, jest nisko, jeśli przeczytałeś niebo, to nie ma pomyłki? :)) Jest. Dziękuję za czytanie i nisko się kłaniam. Pozdrawiam również. Dzięki tez za podobaśki. Justyna.
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 @Gaźnik Dziękuję :)) Dobrej nocy. J.
Rekomendowane odpowiedzi