Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Widziałam dzisiaj gwiazdę, co z nieba się zerwała, jak jabłko już dojrzałe leciała w dół, leciała. Trzymałam za nią kciuki, by w drzewa nie trafiła, rumiana, okrąglutka myśli czyjeś spełniła. Gwiazdo moja jedyna, co teraz z tobą się stanie? Dotknęłaś żarem ziemi, to twoja śmierć jest. Amen. 10.12.2018r Edytowane 10 Grudnia 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 6
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Vincent van Gogh Poster De sterrennacht Edytowane 10 Grudnia 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 1
karenka Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 płynnie.lekko miło się czyta-gwiazda wypełniła swoją misję i myślę,że nastanie dla niej nowa era:)
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Karenko:) oby Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Justyna Adamczewska Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć, Marysiu. Oj, ta gwiazda jakby na kszałt samobójcy, bo dalej jest: Ale to ja tak towidzę. Codziennie spada masa gwiazd, umierają , rzeczywiście, choć wcześnieniej żyły miliardy lat. Kosmos - ukazany na obrazie współgra z Ziemią, która jest przecież jego nieodłączną cząstką. Zadziwiające w Twoim wierszu jest to, że łączy on w sobie mistykę z codziennością - dla mnie fajnie ujęte obie. P.S. Ja bym tylko dodała znaki int.ale to ja. Pozdrawiam :)) Justyna.
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakie miłe od serca słowa Justyś, a tą mistyka i codziennością, to mnie powaliło z wrażenia, oczywiście pozytywnie, lubię takie uderzenia ha,ha,ha:) Pięnie dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 @iwonaroma bardzo dziękuję za serduszko i dla Ciebie ode mnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 @Silver dobry wieczór, bardzo dziękuję:)
Silver Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry wieczór Mario Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niema za co, przyjemność po mojej stronie 1
Jemall Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. twoja śmierć jest jak amen ? to twoja śmierć jest. Amen. ?
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzę, źe muszę wprowadzić znaki interpunkcyjne, wiersz piasny szybko, że mi się wcześniej nie chciało. Ok Edytowane 10 Grudnia 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
Jemall Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dotyk ziemi niosący śmierć, dający szczęście, lub choćby nadzieję... A i tak nieuchronnie do niego dążymy
WarszawiAnka Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fantastyczny! Lubimy takie klimaty... :)
WarszawiAnka Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Ciekawy wiersz - baśniowość i dramat... Uregulowałabym jednak ostatnią zwrotkę - dla pełnej płynności. Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla gwiazdy, to śmierć. Dla nas, ludzi - życie. Oczywiście w określonych granicach, sam dobrze wiesz.
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mimo, że jest w jednym wersie 8 sylab, to taka sytuacja jest dopuszczalna, nie wybija rytmu. Pozdrawiam cieplutko :)
WarszawiAnka Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja lubię, jak jest tak równo, równiutko, co ja na to poradzę... :))) Pozdrawiam nawzajem :)
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będę od tej sztywnej zasady powoli odchodzć. Rytm kocham, ale to nie znaczy, że musi być równo. Zobacz jak jest w muzyce klasycznej.
Rekomendowane odpowiedzi