Michał Ziemiak Opublikowano 11 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Ołtarz fal – morze wystające spod kołdry sosen Nogi w piasku Wczoraj – w głuchej rosie gwiazd schowałaś się we mnie Na brzegu zatracenia – barwach dotyku Teraz jest suchy poranek w rytm klarnetów i saksofonu orkiestry błękitu Moje na wpół otwarte oko czyta ramiona – dwa skrzydła rozsypane włosy – jeszcze mokre Ciało spięte w klucz snu Przebrzmiałe krople krzyku na wargach stygną – sączą światło Zbłąkane promienie – oddechy cieni płyną po nagości bioder po łąkach skóry bladoróżowych Czas znika gdy drgną powieki Bez słów wygrywamy ze światem Słabe palce na szorstkiej twarzy – my
Tdk crew Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Rewelacja poprostu nic ując nic dodać poprostu piękny wiersz!!Wszystko na plus!Czekam na kolejne takie prace:)!+ Pozdrawiam
Dusza Pegaza Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Wiersz ciekawy i oryginalny- przyjemnie się czyta i tez byłabym w 100% za gdyby nie jedna mała uwaga. Wyczuwam lekki , a może większy przesyt metafor- wydaje mi się że jest ich za dużo i w niektórych miejscach są na siłe. Ale tak ogólnie plusik. POZDRAWIAM
Tdk crew Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Ale to jest marinizm, a nie błąd Dusza Pegaza!! Pozdrawiam
yula_porfirion Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Dosc ciekawy pomysl, ale mi akurat nie odpowiada przerost formy nad trescia. Jak czytam ten wiersz, czuje sie osaczona metaforyka i nie moge sie skoncentrowac nad danym fragmentem. Moze troche wiecej harmonii? ;) Pozdrawiam.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgadzam się, bardzo dobry wiersz. Mnie nie uderzyła ilość metafor, za to niektóre naprawdę mi się spodobały... "Ciało spięte w klucz snu Przebrzmiałe krople krzyku na wargach stygną – sączą światło" - świetne. Ostatnia strofa też. Pozdrawiam Nieśmiertelności (tylko z ukochaną osobą) życzy - Nieśmiertelny
Michał Ziemiak Opublikowano 12 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Dziękuje za komentarze! Szczególnie dziekuje za "życzenie nieśmiertelności" Panu Akradiuszowi Nieśmiertelnemu ;-) Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi