Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) dałeś słowo delikatne niczym obraz samego siebie A zarazem harde jak pocisk rozrywający kometę zanim pomyśli o śmierci nie wiesz czy wątpliwość stanie się bez szmerem rozszalałym w źrenicach białych potoków czy szelestem płomieni w których myśli pozbędą się ciężaru liter spalasz się od nadmiaru pewności że wszystko co lekkie stanie się ulotne nawet czas zamknięty w miedzianej obręczy i słowo które da się jeszcze cofnąć Edytowane 24 Października 2018 przez Wojciech Bieluń -Targosz (wyświetl historię edycji) 3
WarszawiAnka Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Podoba mi się. Bardzo metaforyczny i refleksyjny - skłania do zastanowienia. Najbardziej do mnie przemawia pierwsza zwrotka i kontrast w niej zawarty. Pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 24 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 dziękuję bardzo, że czytasz moje wiersze. pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 24 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 dziękuję za głos
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 24 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 dziękuję za głos
Kobra Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Fajnie się czyta ... zmusza do refleksji. A ja tak lubię :-) Myślę sobie tylko, czy "bez szmerem" nie powinno być "bezszmerem"?
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 24 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 sprawdzałem parę razy, pisze się oddzielnie. pozdrawiam
Kobra Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Nawet jeśli stanie się (czym?) "bezszmerem"? co? - bezszmer...
Kobra Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 I jeszcze czy "bezszmer" - no muszę tak napisać, bo tak mi pasuje :-) - więc czy on może być rozszalały?
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 bezgłośna, niesłyszalna przez nikogo wątpliwość.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 bezgłośna natarczywa aż do szaleństwa
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 Dziękuję za rozmowę. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi