Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 (edytowane) ile jeszcze niespodzianek na mój szlak szykujesz Panie czym mnie znowu chce zaskoczyć ten Twój boski plan uroczy jestem stary i zmęczony nie chciałbym już zmieniać drogi aktualna jest bezpieczna ja nie wierzę w życie wieczne iść do końca, jak najdłużej a nie zmieniać wciąż kierunek to mi się po nocach marzy a ty karzesz deszczem zdarzeń Edytowane 15 Października 2018 przez Andrzej_Wojnowski (wyświetl historię edycji) 2
WarszawiAnka Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Odnajduję się w jakimś stopniu w tym wierszu i chyba Peela rozumiem. Jest tu jednak niekonsekwencja. Wiersz jest rozmową z Bogiem, ale Peel zwracając się do Niego mówi równocześnie: "ja nie wierzę w życie wiecznie" (chyba powinno być: wieczne?) Pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście. Poprawiłem. Stąd ta pomyłka. Dziękuję i pozdrawiam
mysticp12 Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Bóg to paradoks a życie jako Jego dzieło również lub koleje danego życia. Jedni będąc bliżej Boga czują,widzą światło inni ciemności a jednak i jedno i drugie jest prawdą.Niespodzianki też mogą być różne-czasem te bolesne mogą okazać się nawet bardziej pożyteczne. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Witam - życie to same niespodzianki nawet te Boskie...Andrzeju. Pozd.
Gość Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 (edytowane) A ja myślę, że te zmiany, niespodzianki, wydarzenia są właśnie po to potrzebne, żeby zachować ten "jeden kierunek"... One korygują nas, gdy go zgubimy, lub świadomie porzucamy - czasem bardzo boleśnie. Ale rozumiem dobrze tę potrzebę spokoju i stabilizacji podmiotu lirycznego, rozumiem to jego zmęczenie. Życzę mu dostatecznie wypoczynku pomiędzy zdarzeniami :) . Edytowane 15 Października 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 (edytowane) Fajny :) Edytowane 15 Października 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powyżej kosmetyka. Ja się także boję wszelkich niespodzianek... Pozdrawiam ciepło, bb
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze to ująłeś. Pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może i tak, ale ja już mam dość niespodzianek ( mimo że dobrze sobie z nimi radzę). Dziękuję i pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A wdarła Marcinie. Dziękuję. Sobota karty, niedziela ryby, a w poniedziałek na oparach próbuję coś napisać. Skutki widać. Dziękuję, poprawiam, pozdrawiam 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja się raczej nie boje , tylko mi się już nie chce. Często szkoda czasu , jak jest tyle innych rzeczy które lubię - np. malować słowem. A przez te niespodzianki nie ma kiedy i potem wychodzą takie bohomazy jak powyżej. Dziękuję. Pozdrawiam Samych przyjemnych niespodzianek życzę (ale nie za dużo - bo nie będziesz miała czasu pisać, a byłoby szkoda)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Waldemarze. Pewnie boską niespodzianką był wąż w Edenie. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Andrzeju, nie obwiniałabym Jego, że karze nas deszczem zdarzeń.... ot, plecie się tu i tam, za co sami (my, ludzie) ponosimy niekiedy winę. Bardzo uogólniłam. Życzę peelowi tych właściwych dróg...:) Pozdrawiam.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obyś żył w ciekawych czasach - to chyba jakieś przekleństwo chińskie. Ja Go nie obwiniam - ja Mu nawet dziękuję. Przynajmniej się nie nudzę. Dziękuję i pozdrawiam. ( Tobie i Jemu)
Oxyvia Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też nie wierzę. Ani w Boga, który jest czarodziejem od cudów i kieruje naszym życiem. :) Ale rozumiem wymowę wiersza: los ciągle płata figle, chociaż człowiek w końcu chciałby mieć święty spokój i głowę wolną od zmartwień i trosk. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 Dziękuję Joanna. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. usiąść pod gruszą i .. Pozdrawiam 1
jan_komułzykant Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 Witaj bardzie Andrzeju - chcąc nie chcąc przypomniałeś mi`to poniżej. Dzisiaj być może odbiór nie będzie taki sam, ale wtedy, to był niemal przebój. Dobry wiersz, pozdrawiam. 1
beta_b Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 Andrzeju, muszę nawiązać:D Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. absolutna susza wszędzie ale co ma być - to będzie taki przekaz mam na życie w uśmiech losu wy wierzycie? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. A po suszy przyjdzie deszcz a po burzy słońce uśmiech znów pojawi się gorzki marazm się zakończy. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi