bronmus45 Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) - wierszyk dla dzieci z przeznaczeniem dla ... rodziców (tekst ten był już publikowany pod innym adresem, lecz pomyślałem sobie, że jego miejsce jest tutaj). ~ Zgasło w przedpokoju światło, wszyscy spać się położyli; ja nie zaznam dziś spokoju, no i słyszę już po chwili ... . ... puk, puk, puk – ktoś w szybę stuka; co daje mi do myślenia że to pewnie ''duszki domu'' - niegdysiejsze pokolenia … . ... trzask, trzask, trzask – podłoga trzeszczy - to ktoś tu się do mnie skrada; ja dostaję zimnych dreszczy, no a krzyczeć nie wypada … . Mają przecież mnie za zucha wszyscy starsi domownicy, więc byłaby dla mnie ''skucha'' gdybym wrzeszczał po próżnicy … . Przydałby mi się przyjaciel; jakiś psiaczek - ot - nieduży, spałby ze mną na kanapie - strach by snu już mi nie zburzył. . Mamo, tato – kupcie pieska, bo samemu spać zbyt straszno; słychać jakieś dziwne głosy gdy tylko światła pogasną … ... P.S - tekst ten napisałem kilkanaście lat temu dla dzieciaka - jako petycję w jego imieniu - aby przedstawił rodzicom, którzy nie chcieli mu sprawić psiaka. Poskutkowało. Piesek za parę dni już był w ich domu. . Edytowane 8 Października 2018 przez musbron45 (wyświetl historię edycji) 3
karenka Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Świetny pomysł,jak i wiersz bardzo pozytywny:)pozdrawiam
Gość Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hau ... hau ... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 8 Października 2018 przez musbron45 (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi