Maria_M Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Czy pamiętasz spotkania przypadkiem na schodach, gdy wracałam zdyszana po lekcjach do domu? Wpatrywałeś się zawsze, nic nie mówiąc. Szkoda. Zauroczeniem milczeć, kochać po kryjomu. Czy pamiętasz spacery w poświacie księżyca, kiedy nasze spojrzenia noc magią skrywała? Gałązkami piwonii przykrywała lica, a wśród dzwonków rozpierzchłych, miłość już czekała. Może teraz, gdzieś idąc ulicą po latach, ja na ławce w ogrodzie w zapachach jaśminu zatrzymamy się na raz, na rozstajach świata, pomyślimy o sobie, choć czar dano minął. 05.10.2018r. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 1
Jemall Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mnie zatrzymuje, fajnie, bo w rytmie , tylko ten sens - idąc - ja na ławce - zatrzymamy się na raz - może bez przecinka przed na rozstajach świata?
Maria_M Opublikowano 5 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przecież to proste. Chodzi mi o telepatyczne myślenie. On tam, ja tu i dziwnym zbiegiem okoliczności, myślimy o sobie nawzajem w tej samej chwili. Trzeba ruszyć wyobraźnią Jemall, wczuć się w stan emocjonalny podmiotu lirycznego. No i teraz coś na słodko: Pozdrawiam serdecznie :) Pięknie dziękuję za fajnie i poświęcony czas.
Jemall Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Ja to rozumiem , ale tego nie czuję :) tzn w trakcie czytania mi się rozjeżdża . :) Ślę niebiańskie ukłony.
Maria_M Opublikowano 5 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo jesteś mężczyzną, kobiety to potrafią. Tak czy siak, przepięknie dziękuję :))) ślę ponadniebiański uśmiech Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Troszeczkę mi ten wiersz "Wspomnienie" Tuwima przypomina :-) ładnie :-) z przyjemnością przeczytałam :-)
Maria_M Opublikowano 5 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zapewne przez drugi wers pierwszej zwrotki, ale nie może być inaczej, bo to prawda. Dziękuję za obecność :)
Jemall Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie do mnie przemówi gdzieś idziesz Do nóżek padam, rączki całując ;) 1
Maria_M Opublikowano 5 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och, jakiż pan uprzejmy, w swym obyciu nietutejszy :))
Czarek Płatak Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Zgadzam się z Olchom. Bardzo poetycko. Romantycznie, śpiewnie. Lubię, o!
Maria_M Opublikowano 6 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Czarku, mam w Tobie wiernego czytelnika:)
WarszawiAnka Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Bardzo ładny, nastrojowy. Forma dopracowana. :) Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 6 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie dziękuję:)
Nata_Kruk Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Mario... nastrojowy tak i... czy nie weszłaś w wir wspomnieniowy.? czy to czysta fikcja, która pozwala na pisanie rymami.? Dwie pierwsze mogłyby zostać jak jest, poza ostatnim wersem I-szej... zgubiłaś rytm . Ostatnia strofka do korekty. Nic więcej na tę chwilę nie wymyślę... Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria_M Opublikowano 7 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fikcja poetycka. Mówisz, że uciekł rytm, mimo że liczba sylab się zgadza, pewnie coś z akcentem. Teź na ten moment nic nie ymyślę. Niech wiersz dojrzeje. Nad trzecię zwrotką pomyślę na spokojnie. Bardzo dziękuję za podpowiedzi :)
Rekomendowane odpowiedzi