Joachim Burbank Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 a może bym tak Kochanie napisał do Ciebie dawno tego nie robiłem oddycham wspomnieniem w ten duszny dzień przedwiośnia patrząc na błyszczące dachy szarego miasta z naszego małego balkonu na ostatnim piętrze tu kawa poranna i żytnie bułki z dżemem pamiętasz wieczory przy świecach przegadane noce śmiechu garść konewka łez nie czuję skropionych rosą rzęs nie słyszę szeptu Twoich stóp nie czuję już nic dlaczego zamiast Twojej dłoni obejmuję tęsknotę i żal 5
Jemall Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Dobrze brzmią buki żytnie, w takich osobistych tekstach konkret robi wrażenie Tęsknotę i żal wolę czytać między słowami , ale może tylko ja tak mam. 1
Maria_M Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Lubię czytać Twoje wiersze. Są charakterystyczne. Wyczuwa się indywidualność poety. Gdybyś nie podpisał, wiedziałabym, że Twój. Pozdrawiam :) 1
Deonix_ Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Dobry wiersz, ale mam podobne odczucie jak Jemall. Pozdrowieństwa ;))
Gość Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Podoba mi się jak początkowe szersze odczuwanie (przedwiośnie, szarość miasta) powoli zawęża się, do coraz głębszego, bardziej konkretnego i intymnego odczuwania ... To chyba droga tęsknoty, na którą wprowadzasz czytelnika. Pozdrawiam :)
Joachim Burbank Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za opinię i czytanie:)
Joachim Burbank Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odczytuję to jako komplement:) Dziękuję!
Joachim Burbank Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdy ma prawo do własnych odczuć.. dzięki za wizytę:)
Joachim Burbank Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że poświęciłaś czas, żeby tu zajrzeć:))
Maria_M Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście :))
Joachim Burbank Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @MaksMara Dzięki za wszystko:)
Maria_M Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Joachim Burbank Bardzo proszę :))
Joachim Burbank Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 @beta_b dziękuję za czytanie i serduszko:)
WarszawiAnka Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Bardzo piękny, choć smutny. Wzrusza opis zwyczajnych, a jednak szczególnych wspólnych chwil. Bardzo też mi się podoba tytuł - chociaż w ogóle nie kojarzy mi się z miastem. Gdy go przeczytałam, pomyślałam o wąskim, ostro zakończonym gotyckim oknie na jakimś zamku.... Pozdrawiam
Joachim Burbank Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) @WarszawiAnka bardzo dziękuję!" Bardzo też mi się podoba tytuł - chociaż w ogóle nie kojarzy mi się z miastem. Gdy go przeczytałam, pomyślałam o wąskim, ostro zakończonym gotyckim oknie na jakimś zamku...." Ciekawe skojarzenie:)) Edytowane 17 Września 2018 przez Joachim Burbank (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi