Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) swój dom sprzątając myśli zmiótł na szufelkę i wyrzucił do kosza potem usiadł spokojnie i o niczym nie myśląc delektował się życiem ciesząc się z ciszy która w głowie zapanowała lecz nie na długo bo znowu zaczęły swoje szepcząc idź tu zrób to i pamiętaj nie jesteś już młody więc więcej myśl nie bój się tego Edytowane 3 Września 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 2
Gość Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Temat "myśli" jest bardzo ciekawy i podoba mi się też ten obraz człowieka od nich uwolnionego, chociaż na chwilę, który przedstawiasz w pierwszych czterech zwrotkach... Jednak z ostatnia zwrotka mam problem, bo jakby nie pasuje mi do reszty. Czy człowiek dojrzały, niemłody powinien więcej myśleć? I mniej się bać myślenia? Ja raczej powiedziałabym, że z wiekiem uczę się zarówno myśleć, jak i nie-myśleć, że potrafię bardziej świadomie wywoływać te stany i nimi sterować. Czy to miałeś na myśli? Pozdrawiam. :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - no to wsadziłaś kij do mrowiska - wiem że wiersz nie łatwy taki z kosmosu no ale prawdą jest że czym więcej myślimy tym większe prawdopodobieństwo że odnajdziemy prawdę której albo się boimy albo nie. Dlatego wydaje mi się że lepiej więcej myśleć niż nie co oznacza oszukiwanie samego siebie. Zresztą wydaje mi się że jest to wyższa filozofia. Dziękuje za zabranie głosu Duszku. Uśmiechu dużo życzę Edytowane 3 Września 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Rozumiem :) Ale zgadzam się z tym tylko częściowo, albo z pewnym zastrzeżeniem, Waldemarze, - że prawdy się nie wy-myśla, ale ją myślami wyłapuje, formułuje, nazywa... Często czuję prawdę, ale nie potrafię jej wyrazić słowami i dlatego mi ucieka. Myśli tego rodzaju, o których piszę, pomagają ją zatrzymać i w sobie utrwalić. A najlepiej zapisane w wierszu. Naprawdę ciekawy temat. :)
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć Waldku. To mi się kłóci nieco. Przecież jeżeli wyrzucił myśli do kosza, to jak ma: więcej myśleć? I jeszcze inwersja? Nie bardzo rozumiem jej celowość. Mam nadz. że nie uraziłam. J.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam ponownie - cieszy mnie że temat na tak - dziękuje. Uśmiech przesyłam .
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Justynko - wyrzucił ale one po czasie wróciły - z tąd te ponowne - dziękuje za czytanie. Udanego wieczoru życzę
jan_komułzykant Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierwsze dwie i dla mnie wystarczy Waldku, bo to świetna miniatura. Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Janie - wiesz że faktycznie masz racje z ową miniaturą - no ale wyszło jak wyszło. Ale za czytanie wielkie dziękuje o demie. Pozd.
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem. No tak, zawsze mozna wrócić. To optymistyczne. Ja jakoś ostatnio nieco oddaliłam się od orga. Ale powrócę. Jeszcze raz dziękuję za wiersz dał mi energię. Kłaniam się, Waldku. J.
WarszawiAnka Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldemarze, dlaczego "z kosmosu"? Sądzę, że wiele osób odnajdzie się w próbach uporania się z myślami... W moim przypadku to nawet o wiele bardziej burzliwy proces - zmaganie raczej niż sprzątanie... Wiersz i temat mi się podoba :) Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie tym bardziej że cie pierwszy raz widzę na forum - życzę byś się tu nie nudziła no i udanych wierszy. Za czytanie wiersza oraz komentarz duży uśmiech ślę w nagrodę. Miłego dnia życzę
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Dziękuję, jestem tu zaledwie od wczoraj - i nie nudziłam się ani chwili! :) Dużo się dzieje, a uczestnicy są bardzo sympatyczni i kulturalni. :) Bardzo ciekawym doświadczeniem jest też czytanie wierszy zupełnie innych niż moje. A chociaż tak krótko tu jestem, miałam okazję przeczytać naprawdę piękne, liryczne utwory... Cieszę się, że tu trafiłam!
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Witam Waldku, twoje wiersza są zwykłą codziennością opisaną doskonale. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czołem Wojtku - taki mój styl pisania prostym słowem bez naśladowania - dziękuje za tę doskonałość. Pozd.
Rekomendowane odpowiedzi